Skip to main content

Stafetsejr til Farum-Tisvilde

| Administrator | Nyheder 2002

Der var fem, der var tre, der var to, der var Allan Mogensen. Herrestafetten ved årets Spring Cup blev et nådesløst udskilningsløb, hvor fysisk styrke, held og sejrsvilje tilsammen sikrede Farum-Tisvilde sejren for andet år i træk.

Der var fem, der var tre, der var to, der var Allan Mogensen. Herrestafetten ved årets Spring Cup blev et nådesløst udskilningsløb, hvor fysisk styrke, held og sejrsvilje tilsammen sikrede Farum-Tisvilde sejren for andet år i træk.
På første tur blev feltet med næsten 160 løbere trukket ud til en lang slange, men helt i front fik en lille gruppe på fem løbere skabt et beskedent forspring. Blandt de fem var Thomas Jensen, der sendte Carsten Jørgensen ud på andenturen for Farum-Tisvilde holdet.
Kun to andre løbere kunne følge med en sprudlende Carsten Jørgensen på hjemmebane i det meget hurtige terræn i den vestlige del af Tisvilde Hegn. En lille kilometer før mål fik han endda rystet de sidste to løbere af sig, så han kunne sende Mads Ingvardsen ud med et forspring på knap et halvt minut.
En nervøs start og en 90 graders fejl sendte Mads tilbage på tredjepladsen, som han dog holdt indtil sidste skifte, hvor Allan Mogensen kom af sted samtidig med Robert Banach fra svenske Orion og Mattias Karlsson fra Hakarpspojkarne. Mattias Karlsson lagde sig straks i front, men i det åbne terræn kunne de to forfølgere holde kontakt ved at skære hjørner og tage en mere direkte kurs til posterne. Omtrent midt på banen bommede alle tre løbere en post i et diffust område, men lidt heldigt fandt Banach og Allan Mogensen posten før Karlsson og sammen kunne de holde Karlsson på afstand bag sig.
På de sidste to stræk skaffede Allan Mogensen sig ved en utrolig viljestyrke det afgørende forspring, og under øredøvende jubel fra et par tusind tilskuere løb han sejren hjem med en margin på ganske få sekunder.

Det forventede revancheopgør mellem Farum-Tisvilde og sidste års to’er, OK Pan, sluttede, inden det rigtig var begyndt. En fibersprængning sendte Århusklubbens førsteløber Morten Fenger-Grøn i græsset, og han måtte fra en placering helt i front humpe hjem med udsigt til endnu en skadeplaget forårssæson.

Hos kvinderne demonstrerede de to schweizere Simone Luder og Vroni König-Salmi, at der er forskel på elite og verdenselite. Sammen med Bodhana Terova udgjorde de førsteholdet for den finske klub Turun Suunistajat, der var i konkurrence med især en række norske, svenske og danske klubhold.
Terova satte to minutter til på første tur, men Simone Luder trak på andenturen holdet op fra en femte til en andenplads, mens Lina Eliasson bragte Hakarpspojkarna i front. Det var imidlertid kun en formsag for Vroni König-Salmi at snøre posen til og sikre Turun-klubben sejren med næsten otte minutters forspring.

De tre danske kvindelandsholdsløbere stillede op for deres norske henholdsvis svenske klubhold og de danske klubhold kunne selv på hjemmebane ikke stille meget op mod de udenlandske løbere.

Stafetten afsluttede i strålende sol et Spring Cup, der på arrangementssiden fastholder sin position som det mest gennemførte og professionelle i Danmark.