Skip to main content

Ungdomsuddannelse og eliteidræt

| Administrator | Nyheder 2003

Siden 1987 har det været muligt for unge eliteidrætsudøvere at forlænge deres ungdomsuddannelse med et år – for orienteringsløbere drejer det sig typisk om den 3-årige gymnasieuddannelse.

Siden 1987 har det været muligt for unge eliteidrætsudøvere at forlænge deres ungdomsuddannelse med et år – for orienteringsløbere drejer det sig typisk om den 3-årige gymnasieuddannelse.
Formålet med ordningen er at give idrætsudøveren mere tid til såvel uddannelse som idrætsaktiviteter.

Ovenstående skal ikke opfattes, som at Dansk Orienterings-Forbund entydigt anbefaler at unge mennesker, der har planer om at prøve grænser af inden for idrætten, skal søge et 4-årigt forløb. Tværtimod mener vi, at man skal tænke sig godt om, søge rådgivning i skole og tale med ens forældre og træner før et sådant valg tages.
Men kommer man efter moden overvejelse og rådgivning alligevel til den konklusion, at man vil søge optagelse på et 4-årigt handelsskole- eller gymnasieforløb, skal en indstilling fra TKC-træneren udarbejdes og sendes til DOF's sportschef.

Mellem Team Danmark og DOF er der indgået en aftale om, at godkendelse kun sker efter indstilling fra DOF. I første omgang sker det ved TKC-træneren, men med mindre indstillingen har en påtegning af DOF ved sportschefen, K. K. Terkelsen, bliver ansøgningen ikke behandlet af Team Danmark.
Det idrætsniveau, der mellem DOF og Team DK er aftalt som indstillingskrav er, at løberen som minimum skal være optaget i et Talentkraftcenter. Dertil vil der også blive anlagt en individuel vurdering.


Ansøgningsprocedure:
Inden 30. januar 2004: Fremsendelse af ansøgningsskema til det ønskede uddannelsessted
Senest 1. februar: Fremsendelse af ansøgning fra uddannelsessted til Team Danmark
6.-7. februar: Ansøgninger sendes fra Team Danmark til DOF, der foretager den idrætslige vurdering.
21. februar: DOF sender indstilling omkring den enkelte ansøger til Team Danmark
ultimo februar: Svar udsendes fra Team Danmark til ansøgerne.

Ansøgningsskemaer og informationsmateriale er sendt ud til alle TKC-trænerne.
Materialet kan endvidere rekvireres hos DOF's sportschef, K. K. Terkelsen.
Det er også muligt at hente både skema og informationsmateriale på Team Danmarks hjemmeside: www.teamdanmark.dk