Skip to main content

Dette års sprint-mestre findes i Hillerød lørdag

| Administrator | Nyheder 2003

Spændende bliver det, hvem der bliver dette års forbunds-sprintmestre i herre- og dameklassen.

Det første forbundsmesterskab blev afviklet sidste år i Kjellerup. Herreklassen måtte aneres, så den herre, der vinder dette års sprint bliver forbundets første sprintmester overhovedet.
På damesiden stiller sidste års vinder, Marianne Lynge ikke op, så her skal også findes en ny mester.
Absolut bedste bud på den nye sprintdronning vil være Anne Konring Olesen fra den arrangerende klub, FIF Hillerød. Anne Konring Olesen løb et flot sprintløb ved VM i Schweiz og blev nr. 11. Værste konkurrent til titlen bliver klubkammeraten og sprintveteranen og sprintspecialisten, Dorte Dahl. Dorte løb også en flot VM-sprint, men blev disket for at hoppe over en post. Da Helene Hausner ikke stiller op, bliver det svært at se, hvem der skal blande sig i de to klubkammeraters indbyrdes strid.
I herreklassen stiller hele 47 til start, hvilket betyder, at der løbes i to kvalifikationsheat.
Her er flere løbere, der i den endelige finale vil kunne blande sig i medaljestriden. Men det må blive blandt følgende løbere medaljestriden skal stå: Rene Rokkjær og Morten Fenger-Grøn, begge OK Pan, begge VM-løbere og begge har de været meget dominerende i de seneste 5 ranglisteløb. Morten har således tre sejre og to andenpladser på samvittigheden – dansk mester på DM-Mellem og blev 2’er på DM-Klassisk. Rene Rokkjær har stort set det samme på sin samvittighed, to sejre og to andenpladser af de sidste 5 ranglisteløb, heraf dansk mester på Klassisk og 2’er på DM-Mellem.
Hårdest konkurrence får de sikkert fra de to veteraner, Chris Terkelsen, der har stor rutine i sprint fra adskillige Park World Tour løb rundt i verden og Thomas Jensen, der også må siges at være specialist i sprint.