Guld til de svenske damer og norske herrer. Flot 8. plads til de danske damer og skuffende 12. plads til herrene.

Flot piger
Alle tre piger på det danske damehold leverede en disciplineret indsats og løste opgaven på fornem vis. Ingen udfald og på alle tre ture var de danske piger med.
Det er altid spændende at få første melding fra banen – er holdet med? - eller er der allerede mistet kostbar tid i forhold til teten. Helene Hausner var med i anden klynge på første radio, kun 1.45 efter teten.
Allerede efter første tur tegnede der sig et billede af, at medaljekampen ville komme til at stå mellem Sverige, Finland og Norge. Til publikums store jubel skiftede Sverige først til anden tur, men mindre end to et halvt minut efter som nr. 10 Danmark med Helene som kunne sende Signe i skoven.
Overraskelsen på anden tur var Australien, der kom ind som nr. fire, men Signe Søes løste som Helene opgaven fornemt og kunne sende Yvonne Fjordside i skoven som otter, seks et halvt minut efter Finland, Sverige og Norge i teten. Yvonne Fjordside startede ud med så stærke løbere som Simone Niggli-Luder, SUI, Heather Monroe, GBR og russiske Tania Ryabkina efter sig. Hurtigt kom de op, og klogt nok søgte Yvonne ikke at løbe om kap med disse hurtigløbere, men koncentrerede sig om sit eget løb og Yvonne kunne fastholde sin udgangsposition og bringe holdet ind på en flot 8. plads - det bedste resultat et dansk damehold har leveret i mange år.

Drengene ude allerede ved post et!
For et år siden blev de danske herrer skuffende nummer 13 ved VM. Ved dette VM blev det til en skuffende tolvte plads.
Som enhver orienteringsløber ved, er det alt afgørende ikke at blive hægtet af på første tur, og det var lige hvad der skete i den knivskarpe konkurrence. Mikkel, der ellers var nogenlunde tilfreds med sit løb, bommede post et med et lille minut og så var både teten og anden hovedgruppe passeret. Ved første skifte kom Mikkel ind som nummer 16, næsten fire minutter efter teten. Allan Mogensen på anden tur fik på intet tidspunkt kontakt med nogen og selv om Carsten igen viste sin klasse p sidste tur, kunne det ikke ændre billedet af en skuffende 12. plads.

I stedet blev herrestafetten en utroligt spændende dyst mellem Norge, Rusland og Sverige. Svenske Emil Wingstedt kunne sende Niklas Jonasson først i skoven på tredje tur tæt forfulgt af Rusland og Norge. I skoven viste norske Jørgen Rostrup klasse og havde på et tidspunkt 20 sekunders forspring. En mindre fejl var ikke nok til at ryste Rostrup, der i en hæsblæsende spurt sikrede Norge guld foran Rusland og Sverige.

Resultater:
Damer, 3 ture på 6.3 km, 24 hold
1. Sverige (Gunilla Svärd, Jenny Johansson, Karoline A. Højsgaard) 1.53.41
2. Finland (Marika Mikkola, Minna Kaupi, Heli Jukola) 1.53.43
3. Norge (Birgitte Huseby, Elisabeth Ingvaldsen, Hanne Staff) 1.55..34
8. Danmark (Helene Hausner, Signe Søes, Yvonne Fjordside) 2.07.01

Herrer, 3 ture på 8.3 km, 34 hold
1. Norge (Bjørnar Valstad, Øystein Kristiansen, Jørgen Rostrup) 2.08.08
2. Rusland (Misha Mamleev, Andrey Khramov, Valentin ovikov) 2.08.12
3. Sverige (Mattias Karlsson, Emil Wingstedt, Niclas Jonasson) 2.08.13
12. Danmark (Mikkel Lund, Allan Mogensen, Carsten Jørgensen) 2.18.33

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF