Skip to main content

CCC klar med hightech

| Administrator | Nyheder 2004

Copenhagen City Cup, CCC bringer orientering til byen og op på skærmen.

Når parkorienteringsløbet Copenhagen City Cup løber af stablen den 25. maj og 1. juni vil tilskuere og medier for første gang nogensinde kunne følge med i eliteløbernes fremfærd på banen ved hjælp af GPS/GPRS-tracking.
Normalt er verdensstjernerne i orienteringsløb helt ude i skoven, når de konkurrerer. De er ude af syne for tilskuere og medier, som ikke har mange muligheder for at følge med i de afgørende øjeblikke i et orienteringsløb: Hvor langt er han nået på banen?, er det hurtigst at løbe højre eller venstre om søen?, hvor løb han forkert? Spørgsmål som disse kan normalt kun besvares af løberen selv, når han er kommet i mål og løbet er afgjort.
Ved dette års Copenhagen City Cup bliver det helt anderledes. En udvalgt skare af nationale og internationale topløbere vil blive udstyret med en FollowIT Locator GPS/GPRS enhed, der registrerer løberens position og sender den direkte tilbage til målpladsen, så tilskuere og medier på en stor computerskærm kan følge med i hvor, hvor hurtigt (og evt hvor forkert) orienteringsløberen løber. Man vil for første gang kunne følge med i hvor og hvordan løbet bliver afgjort.
Live-tracking af orienteringsløbere har aldrig tidligere været prøvet i Danmark. Ved VM i Finland i 2001 og enkelte andre steder har tracking været forsøgt med varierende succes. En af problemerne med tidligere forsøg med tracking har været, at man har benyttet sig af SMS'er til datatransmissionen, hvilket har betydet at opdateringsfrekvens, forsinkelse og kvalitet af data ikke har været tilstrækkelig.
Til Copenhagen City Cup benyttes FollowIT Locator, som indeholder en GPS enhed samt en mobil telefon med GPRS-teknologi. Denne kombineres med et mobil abonnement med GPRS service fra CBB Mobil til transmission af data. Det betyder, at man kan opdatere data om løberens position med 1-5 sekunders intervaller, og disse data kan præsenteres stort set uden forsinkelse. Tracking af o-løbere er aldrig tidligere forsøgt med GPS/GPRS-teknologi, og vi forventer således at kvaliteten på trackingen bliver højere end set noget sted tidligere i forbindelse med orienteringsløb.

Læs hele pressemeddelelsen her.