Skip to main content

Helene Hausner og Mikkel Lund vandt årets første danske mesterskab.

| Administrator | Nyheder 2004

I årets første dansk mesterskab – DM Lang – vendte Helene Hausner, OK Øst Birkerød tilbage til langdistancetronen. Helene var også mester på distancen i 2001, stillede ikke op i 2002 og blev diskvalificeret sidste år.

En tilfreds Helene Hausner udtalte efter løbet: ”Jeg var før start lidt usikker på min form, da jeg på grund af min knæskade har måttet træne meget alternativt i den sidste stykke tid. Men jeg følte mig godt løbende i dag og havde fuld koncentration stort set banen rundt. Kun til sidst begyndte det at knibe lidt med overskuddet, og jeg lavede nogle mindre fejl, men ingen katastrofer. Dejligt at få bekræftet at den alternative træning ikke har sat mig tilbage”.
En anden af dagens favoritter, Anne Konring Olesen, FIF Hillerød, fik ikke det nødvendige flyd over orienteringen. For mange fejl flere steder på banen, betød at hun måtte se sig henvist til andenpladsen.
Den nyoprykkede sølvvinder ved sidste års Junior-VM, Signe Søes, Farum OK, kæmpede bravt på den lange bane i sit første danske mesterskab som seniorløber og kom ind som nr. fem.
Sidste års sølvvinder, Olena Zabrodska, Farum OK, blev nr. 7

Hos herrene fik Mikkel Lund, Fåborg OK sit første danske mesterskab. Sidste års vinder Jacob Grønnegaard sluttede lige uden for medaljerækken på en fjerde plads. Mikkel Lund var som Helene Hausner meget tilfreds med sit løb. Havde kun mindre bom på den vanskelige bane og havde hele løbet igennem det fysiske overskud. Lidt overraskende kom Michael Sørensen, OK Øst, Birkerød ind på en andenplads. Michael er i år gledet ud af forbundets U-25 gruppe, men havde overskuddet til at give den danske mester kamp til stregen. Kun 13 sekunder var Michael Sørensen fra guldet. Men selv om han havde et godt løb, var det alligevel en lidt skuffet Michael Sørensen, der modtog sølvmedaljen, for som han udtrykte det: ”nu er det er tredje gang jeg er blevet henvist til denne placering ved DM-lang.
På trediepladsen kom Mads Ingvardsen, Farum OK. Havde masser af overskud til sidst på banen og var ærgerlig over at have lagt for defensivt ud.
Rene Rokkjær, der op til dette mesterskab har været sengeliggende og derfor helt frem til start var usikker på om han skulle løbe, var efter omstændighederne tilfreds med sin femte plads.

Arena for årets første danske mesterskab var det smukke og orienteringgsmæssigt krævende hede og indlandsklitområde ved Sdr. Vosborg/Stråsø vest for Holstebro. Sidst der var mesterskabsløb her, var da DM-klassisk og DM-stafet blev afviklet i 2000.