På en teknisk udslagsgivende bane var Chris Terkelsen igen med helt fremme i Park World Tour og blev to'er efter Mats Haldin, Finland. Claus Bloch blev nr. ni.

Park World Tours sjette afdeling blev afviklet i Hangzhou i Kina. På en bane, der var mere teknisk betonet end de tidligere afdelinger i Kina, blev det feltets ældre herrer, der vandt over ungdommen. Finske Mats Haldin vandt med et sekund og to tiendedele foran Chris Terkelsen, der igen var en tiendedel sekund foran Yuri Omeltchenko, Ukraine – alle tre er de over 30.
I de seneste afdelinger af Park World Tour har de unge kometer, Øystein Kvaal Østerbø, Norge, David Brickhill-Jones, Australien og Martin Johansson, Sverige - alle under 25 år kastet rundt med resten af feltet, men i dag fik seniorerne hævn.
Terrænet var detaljeret og diffust, sigten var lav og banen var teknisk, så lidt høje tindinger og godt med erfaring i orienteringsbagagen virkede til at gøre udslaget i dag.

En tilfreds Chris Terkelsen udtalte efter løbet: ”Fysikken var vel ret beset ikke så meget bedre end i går, men i dag blev man blev belønnet for et teknisk godt løb. Jeg havde fire tidstab på omkring fem sekunder (post 2, 3, 4 og 15), men på dagens udslagsgivende bane var det et næsten optimalt løb.
Det blev en sekundstrid, hvor det bare var 1,3 sekunder, der skilte nummer et og tre. Jeg havde føringen på den næstsidste af de 19 poster men måtte slippe Mats Haldin forbi på de sidste 2 stræk. Ærgerligt og lidt for slap afslutning”. Om situationen før årets endelige finale på torsdag i Yuxi, siger Chris: ”Ser man bort fra min andenplads, var dagens resultat det værst tænkelige i kampen om den samlede stilling, da mine værste konkurrenter om placeringerne fire og fem netop var Yuri Omeltchenko og Mats Haldin , som jeg delte plads med på præmieskamlen. De 1,2 sekunder som jeg var efter Mats HalDin i dag var således dyre - ikke bare i dag men sandsynligvis også i den endelige stilling” slutter Chris Terkelsen.

Dagens resultater
Herrer, 2.8 km, 19 poster 23 deltagere
1. Mats Haldin, Finland 13:15,4
2. Chris Terkelsen, 13:16,6
3. Yuri Omeltchenko, Ukraine 13:16,7
4. Anders Holmberg, Sverige 13:43,4
5. Martin Johansson, Sverige 13:56,0
9. Claus Bloch 14:22,

Damer, 2.8 km, 19 poster, 25 deltagere
1. Tatiana Riabkina, Rusland 16:10,3
2. Elise Egseth, Norge16:13,1
3. Helena Jansson, Sverige 16:26,0

Sammenlagt stilling før sidste afdeling
1. Øystein Kvaal Østerbø, Norge 119 point
2. David Brickhill-Jones, Australien 98
3 . Martin Johansson, Sverige 72
4 . Mats Haldin, Finland 70
5 . Yuri Omeltchenko, Ukraine 59
5 . Chris Terkelsen 59
7 . Claus Bloch 48

Kort med Chris Terkelsens vejvalg findes på: http://www.christerkelsen.dk

http://www.pwt.org/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF