World Ranking løb og JFM i Munkebjerg på søndag

| Administrator | Nyheder 2005

VM-løbere med VM-sølvvinderen Chris Terkelsen i spidsen stiller op til internationalt løb i Munkebjerg på søndag.

Fem af de otte danske VM-løbere, der netop er kommet hjem fra VM i Japan stiller til start, når orienteringsklubben OK Snab, Vejle står som arrangør af det andet af årets tre danske World Ranking løb i Munkebjerg på søndag den 21. august.
Selvom dette års VM knapt er overstået er de bedste orienteringsløbere allerede begyndt at se frem mod det næste VM, der til næste år - 2006 -afvikles i Danmark omkring Århus og Silkeborg - og her er bakkerne og skovene omkring Munkebjerg relevante.
De bedste danske løbere får konkurrence af flere udenlandske løber.

I dameklassen får Danmarks pt. bedste, Anne Konring Olesen, FIF Hillerød hård konkurrence. Tyske Karin Schmallfeld, der ligger nr. ni på verdensranglisten stiller således til start. Karin Schmallfeld er Tysklands bedste, men deltog ikke i VM i Japan – efter sigende på grund af angst for at flyve. Schmallfeld blev nr. 17 ved sidste års VM, samme placering som Anne Konring opnåede ved dette års VM i Japan. Endvidere stiller den ungarnske VM-løber Bernadett Kelemen også til start

I herreklassen får den danske sølvvinder, Chris Terkelsen i sær konkurrence fra de andre VM løbere, Mikkel Lund, Fåborg OK, Troels Nielsen, Horsens OK og Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK samt Christian Nielsen, Fåborg OK, der ikke var med til VM, men som blev nr. fire ved World Games i Tyskland i juli måned.
De danske herrer får også konkurrence af udenlandske løbere, bl.a. af tyske Leif Bader (nr. 125 på verdensranglisten) og ungarnske Peter Vonyò (nr. 175 på verdensranglisten).

World Ranking løb afvikles hvert år over hele verden. Danmark kan årligt få tildelt tre World Ranking løb. Formålet med disse konkurrencer er at tilbyde nogle løb, hvor verdens bedste orienteringsløbere kan erhverve sig point til verdensranglisten, som blandt andet anvendes ved seedning og indplacering ved internationale stævner som World Cup. Ved stævnet på er der tilmeldt 125 World Ranking løbere.

Orienteringsklubben OK SNAB fra Vejle er vært ved stævnet i Munkebjerg, der ikke kun er for eliten. Sideløbende med World Ranking Event afvikles det jysk-fynske mesterskab 2005 for juniorer, seniorer og ”veteraner” indenfor såvel herre som dame orientering. I alt er der 598 orienteringsløbere tilmeldt løbet.

Stævnepladsen, hvor der bl.a er mål, speakning og resultatformidling, er beliggende på hjørnet af Munkebjergvej og Skovbyvej. Første start er kl. 10. Starten forventes afviklet over 3-4 timer. Forventet løbstid i World Ranking Event er for D21E 65 minutter og for H21E 90 minutter.

I øvrigt henvises til OK SNAB’s hjemmeside på www.orientering.dk/snab/ for mere detaljerede oplysninger om stævnet i Munkebjerg Skoven.