Spædende opgør i Nordkredsens første division

Nyoprykkede Horsens OK var på forhånd vinder, antalsmæssigt, idet 78 klubmedlemmer havde valgt at stille op til opgøret i første division d. 1. maj i Tved Plantage med Nordvest OK som arrangør. Horsens OKs strategi havde da også handlet om at få mange som muligt med, gerne 100. Ålborg OK var konfirmationsramt, idet mindst fem familier valgte en af årstidens centrale familiefester. OK Pan havde eliteløbere til World Cup og Silkeborg OKs junioreliteløbere trænede i Schweiz. Så alt i alt var der lagt op til et spændende opgør. Længe så det da også ud til at det store antal løbere fra Horsens OK kunne skabe en overraskelse med en topplacering

Silkeborg OK trak imidlertid det længste strå til slut og slog Horsens OK med 17 point og OK Pan med 5 point. Strategien fra Silkeborg OK havde da også været at få så mange som muligt af sted kombineret med indskærpelse af ”at løbe det bedste man havde lært”. Tved er en typisk klitplantage med mange stier, mange små høje og små lavninger. Så det gælder om tænke sig om, få vendt kortet rigtigt og ikke overstige ens kompetencer med usikkert løb, for så kaster man sig væk.

OK Pan besatte andenpladsen. Horsens OK fik tredjepladsen. Ålborg OK måtte tage til takke med sidste pladsen. Nu bliver efterårets dyst rigtig spændende, når konfirmander og eliteløbere også vil være med til at bidrage med point.

Matchresultat:
Match 1: Horsens OK - OK Pan, Århus 81,0 -102,0
Match 2: Horsens OK - Silkeborg OK 82,0 - 99,0
Match 3: Horsens OK - Aalborg OK 105,0 - 77,0
Match 4: OK Pan, Århus - Silkeborg OK 83,0 - 88,0
Match 5: OK Pan, Århus - Aalborg OK 109,0 - 63,0
Match 6: Silkeborg OK - Aalborg OK 108,0 - 63,0

Lokalredaktør Inga Jager

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF