Lige ved og næsten på både mellemdistance og stafet

På lørdagens mellemdistancen ved EM i mtb-o i Polen blev det endnu engang til placeringer lige under den absolutte top.

Lasse Pedersen blev bedste dansker som nr. 8, mens stabile Rune Monrad kørte ind som nr. 9. Begge ca. 2 min efter vinderen, som var Matti Keskinarkaus, Finland. De suveræne finner satte sig iøvrigt på de 3 første pladser.

De øvrige danske herrer havde ikke den bedste dag i sporet og fik placeringer noget under vanlig standard.

Blandt damerne blev Pernille Brundstedt den bedste med en placering som nr 22 i det ca. 50 mand store felt. Dermed har Pernille lavet det hidtil bedste internationale dameresultat.

I herrejunior viste Harald Hermanrud endnu engang at han kan være med i den sjove ende. Med en 7. plads ser det godt ud for fremtiden.

På mellemdistancen var holdleder Jan Eg Pedersen iøvrigt så ubeskeden at nappe guldmedaljen i H40.

På søndagens stafet blev det endnu engang til lige-ved-og-næsten for de danske herrer.

Denne gang med en 5. plads til 1. holdet, som bestod af Rune Monrad, Torbjørn Gasbjerg og Lasse Pedersen.Alle kørte godkendte løb med manglede altså lige det sidste. 2. holdet placerede sig ca. midt i feltet.

På 1. holdet var der altså sket udskiftninger på 2 ud af 3 pladser i forhold til VM (hvor Allan Jensen og Søren Strunge var på holdet)og på den baggrund må bredden i toppen af dansk mtb-o siges at være god. Der bliver hård konkurrence om landsholds- og stafetpladser til næste års internationale mesterskaber.

Damerne havde ikke en god dag og placerede sig langt nede i feltet.

Vores to herrejuniorer fik iøvrigt lov at køre stafetten på et mixhold - Andreas Olesen kørte en flot 1. tur, mens Harald Hermanrud kørte stærkt på sidste tur. Samlet set er der i herrejunior ikke langt til medaljerne, hvis vi kan få en god 3. mand med næste gang - så det vil vi gå efter.

Billeder m.v. vil på et tidspunkt komme på mtb-o-siden.

http://www.mtbo.pl/eumtboc/eumtboc.htm

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF