Det lykkedes ikke ved Vestjysk 2 dages

Men ved Midgårdsormen i Marbæk lykkedes det. Der kom verdenspremieren på GPS orientering i regi af breddeudvalget.

Historien er ikke særlig lang. Vi har i udvalget besluttet at teste mulighederne med en GPS modtager i hånden. Hvorfor skal vi være bange for dette nymodens skidt? Er der noget at være bange for? – Er det ikke bare snyd?

Vi har i udvalget sat for at prøve og dermed sat os udover alle betænkeligheder. Vi har købt 5 stk. GEKO 201 GPS modtagere. Tilmed har vi fået fremstillet 10 små ministativer med kliptænger og miniskærme. De er blevet både ”søde” og meget praktiske. Og så er de tydeligt mærket med GPS, så de ikke bliver forvekslet med ”rigtige” poster.

Vi synes faktisk det er vigtigt og sjov at får prøvet satellitnavigation af i praksis. Vi mener at vi skal være de bedste til navigation til fods. Så skal vi også kunne det med GPS.

Ud fra vores få forsøg er vi helt overbevist om GPS navigation på ingen måde kan erstatte det vi kender som en spændende og fair konkurrenceidræt.

Men vi er også blevet overbevist om at den nye teknologi rummer nye og gode muligheder, som vi i øjeblikket kun kan skimte omridset af. Vi tror det kan blive en stor gevinst for bredde og begynderarbejdet. Kan give tryghed for de nye…

Derfor valgte vi at foretage et forsigtigt indkøb. Vi har nu et ”klassesæt” til udlån. Kontakt din breddekonsulent og få en aftale. Så kan du og din klub få lov at lege med satellitterne….

”Der er bare sjovt”, som Rasmus på 8 år sagde efter turen rundt på stævnepladsen. For ham var det ingen sag at finde rundt både til posterne og på knapperne. Måske er det os gamle, der bare ikke vil se, hvor sjovt det er … En smule konservative er vi gamle, orienteringsløbere jo nok ..

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF