Kun Anne Konring Olesen på det danske VM-hold løber alle discipliner ved VM

VM programmet består af syv konkurrencer over otte dage - tre kvalifikationsløb og fire finaler. Et særdeles krævende program, som også kun de færreste af VM løberne kan eller får lov til at gennemføre.
Hver nation har ret til at tilmelde syv herrer og syv damer til VM, men det er kun tilladt at bruge tre løbere pr. disciplin. Det betyder, at de nationer, der stiller fuldt hold ikke har mulighed for at lade alle løbere deltage i alle discipliner. Det giver en mulighed for, at løberne kan spare kræfter til kun at stille op på deres favoritdistancer.
Når landstrænerne Jakob Ødum og Bjarne Hoffmann har udtaget henholdsvis syv herreløbere og fem dameløbere har de derfor også haft med i deres overvejelser, hvilke discipliner den enkelte løber skal stille op i.

Kun Anne Konring Olesen, FIF Hillerød er udtaget til at skulle løbe alle discipliner: Sprint, Mellem, Lang og Stafet.
For de øvrige damer ser disciplinfordelingen således ud:
Signe Søes, OK Pan, Århus: Mellem, Lang og Stafet
Helene Hausner, OK Øst, Birkerød: Lang og Stafet
Ane Linde, OK Pan, Århus: Sprint og Mellem
Karina B. Knudsen, Horsens OK: Sprint

For herrernes vedkommende er disciplinfordelingen ikke endelig.
Der er en stafetbruttotrup på fire løbere: Mikkel Lund, Fåborg OK, Claus Bloch og Rene Rokkjær, OK Pan og Carsten Jørgensen, Tisvilde Hegn OK, hvoraf kun de tre skal løbe.
Følgende tre løber Sprint: Mikkel Lund, Claus Bloch og Christian Nielsen, Fåborg OK.
Følgende løber Mellem: Chris Terkelsen, Farum OK, Christian Nielsen og enten Rasmus Søes, Farum OK eller Carsten Jørgensen.
Følgende løber Lang: Chris Terkelsen, Rene Rokkjær og enten Rasmus Søes eller Carsten Jørgensen.
Når landstræner Jakob Ødum endnu ikke har kunnet disponere endeligt, skyldes det den lettere lårskade Carsten Jørgensen pådrog sig under testløbenes anden dag.
Ifølge reglerne kan landstræneren vente til dagen før disciplinens afvikling med at opgive navnene på hvem der skal løbe, men en af de nærmeste dage vil en test af Carsten Jørgensen vise, hvordan de sidste disciplinbrikker skal falde på plads, så den enkelte løber på herreholdet ved hvad han skal koncentrere sig om til VM.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF