Anne Konring Olesen scorede hattrick ved også at vinde tredje og sidste testløb. Unge Rasmus Søes løb et flot løb og vandt overraskende herreklassen.

I dameklassen vandt Anne Konring igen, men selvom hun i dag havde bedre flyd end på gårsdagens mellemdistance følte hun sig lidt tung i benene i dag. En lille omvej blev det også til fra næstsidste til sidste post, men uanset var der ingen af de danske damer, der heller i dag kunne slå Anne Konring. For tredje gang blev Signe Søes igen to’er, i dag kun 16 sekunder efter Anne.
Hos herrerne var der , hvis man ser bort fra den herboende engelske landsholdsløber og sprintverdensmester fra 2003 Jamie Stevenson (bor i Hillerød sammen med Helene Hausner og løber for Tisvilde Hegn OK), som også løb i den danske klasse, to der skilte sig ud i en klasse for sig – Rasmus Søes og Mikkel Lund med Rasmus som den bedste -slog Mikkel med 18 sekunder. De to var godt fire minutter bedre end den næste gruppe bestående af Claus Bloch, Christian Nielsen og Chris Terkelsen.

Carsten Jørgensen fik i går en skade i baglåret og den voldte så store problemer, at Carsten valgte at udgå af løbet ved post syv.
René Rokkjær forsvandt også for speakningen, men efter lidt usikkerhed om hvad der var sket, gik der forlydender på stævnepladsen om, at han gik rundt i skoven på kun en løbesko. Lidt efter kom Rene rigtig nok gående i mål og rigtignok også kun med en løbbar sko. Sålen på den anden havde helt sluppet læsten.
Ellers var det en hård bane, der skulle virkelig kæmpes og mange løbere kom meget trætte i mål. Damebanen havde 450 m stigning og herrebanen 800 m.

Løberne har nu gjort deres, nu er det op til landstræner Jakob Ødum og dametræner Bjarne Hoffmann at finde frem til de løbere, der skal repræsentere Danmark når VM starter om mindre end 14 dage. Holdet offentliggøres onsdag den 19.7. kl. 10.00 på Radison SAS Hotel i Århus i forbindelse med en pressekonference.

Resultater:
Damer, 9,7 km, 24 poster
1. Anne Konring Olesen, FIF Hillerød 76.48
2. Signe Søes, OK Pan, Århus 77.04
3. Helene Hausner, OK Øst, Birkerød 80.15
4. Maria M. Høyer Staugaard, Kolding OK 84.20
5. Rikke Nygaard, FIF Hillerød 86.47

Herrer, 15.5 km, 32 poster
1. Rasmus Søes, Farum OK 100.36
2. Mikkel Lund 100.54
3. Claus Hallingdal Bloch 105.08
4. Christian Nielsen 105.16
5. Chris Terkelsen 105.20http://www.woc2006.dk/training

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF