Tæt på medaljer i spændende stafet ved JVM.

| Administrator | Nyheder 2006

Både de danske piger og drenge leverede igen flotte resultater og sluttede på podiepladser

Utroligt spændende har det været et følge dette Junior-VM’s sidste konkurrence, stafetten.
Kunne de unge danske løbere følge succesen og de gode præstationer op fra de foregående dages individuelle konkurrencer? Kunne de unge løbere levere den holdpræstation, hvor det er helt afgørende, at ingen på holdet ”falder ud”, hvis man vil være med i kampen om topplaceringer.

De danske hold leverede flotte resultater. Det blev utroligt spændende at følge slagets gang online - hvordan må det ikke have været at stå mit i al virakken og den garanteret øredøvende brølen på stævnepladsen fra entusiastiske holdkammerater, forældre og andet publikum?

Både drengene og pigerne kom godt fra start.
Maja Alm løb første tur for pigerne på DAN 1. Med et flot, flot løb kom hun ind som firer i en klynge bestående af Litauen, Rusland, Sverige og Frankrig. Camilla Bergmann på DAN 2 skiftede som nr. 25, seks minutter efter. Fornem dansk damestart!
Christian Bobach løb første tur for DAN 1 og kom ind som sekser sammen med Litauen og Sverige. Et minut foran lå to Tjekkiske hold og Sverige 1.
To minutter efter kom DAN 2 med Søren Bobach på en 7. plads.
Fornem dansk herrestart!

Havde første tur været spændende blev anden tur det endnu mere.
Hos pigerne løb Signe Klinting anden for DAN 1. Intet tydede på, at hun havde fået gummiben efter gårsdagens triumf. En startplacering som firer blev efter et flot løb ændret til en slutplacering som toer, så Ane Linde kunne gå i skoven med, kun 37 sekunder efter førende Rusland. Lige efter kom Sverige, men herefter var der et hul ned til nr. fire på godt tre minutter. Det tegnede rigtigt godt. Kunne Ane holde denne position var der på ny en medalje i sigte. Mere spændende kan det da ikke være!
Ida Bobach på DAN 2 var avanceret til en 15. plads 13 minutter efter førende Rusland.

Hos drengene løb Rasmus Kragh for DAN 2 helt fantastisk. Han overhalede DAN 1 med Emil Folino og kom ind som femmer, fire minutter efter Tjekkiet og kun halvanden minut efter EST og SWE. Emil kom ind 21 sekunder efter på en fornem syvende plads.

Havde de første ture været spændende var det vand i mod hvad afslutningen udviklede sig til at blive.

Ane var ved syvende radio fortsat på en andenplads, men nu havde hun kontakt med den russiske pige - kun 13 sekunder var der op, og hvad der var endnu bedre, svenskerne var blevet hægtet af og kom først godt 2½ min efter.
Hos drengene løb Rasmus Djuurhus flot. På syvende radio var der tre hold i front, Estland, Sverige, og Tjekkiet, men to minutter efter kom en klynge på tre hold med Norge, Sverige og Danmark. Alt var endnu åben.
Det var simpelthen til at få hjertebanken af.

Slutresultatet blev to podiepladser til Danmark.

Pigerne med Maja Alm, Signe Klinting og Ane Linde sluttede som firer i 116.34 kun to minutter efter de russiske vindere og ca. et minut efter Sverige og Finland på anden og tredjepladsen.
Ane var meget tilfreds med sit løb og resultatet: - ”Det er rigtig fedt det her. Jeg havde et godt løb og gjorde hvad jeg kunne, men den svenske og finske pige løb simpelthen for stærkt. De nåede op til mig ved publikumsposten, og selv om jeg løb alt hvad jeg overhovedet orkede, kunne jeg ikke følge med dem.”, sluttede en meget glad Ane Linde.
Line Søderlund, som løb sidste tur for DAN 2 kom ind til en slutplacering som nr. på 16.

Drengene med Christian Bobach, Emil Folino og Rasmus Djuurhus sluttede som sekser i 144.30, knabt seks minutter efter de estiske vindere. På anden- og tredjepladsen kom Sverige og Norge.
Rasmus havde denne kommentar umiddelbart efter løbet: - ”Jeg er f….. skuffet. Da jeg kom forbi publikumsposten var jeg firer, men da jeg klipper den første post efter publikumsposten og tjekker kontrolnummeret læser jeg, at det er forkert kontrolnummer. Jeg leder efter en post med det rigtige nummer. Den finder jeg ikke, og da jeg igen tjekker mit kontrolkort, kan jeg se, at det var det rigtige nummer, og det var mig, der havde læst for langt ned på definitionen” – og fortsætter – ”Det er rigtigt bittert, jeg tror jeg har smidt tre minutter, men det vil stræktiderne vise. Så lige nu er jeg helt klart skuffet, men jeg håber jeg bliver tilfreds med resultatet når jeg får det lidt på afstand, for bortset fra det havde jeg et godt løb og jeg må glæde mig over holdets podieplads”, sluttede Rasmus Djuurhus.
På en flot ottendeplads, kun godt to et halvt minut efter DAN 1, kom Philip G. Lund for DAN 2