Skip to main content

Ny projektgruppe godt fra start

| Administrator | Nyheder 2007

En ny projektgruppe trak i går i arbejdstøjet. Temaet er de nye kommuner.

Den nye struktur med kun 5 faste fagudvalg og 3 kredsudvalg samt muligheden for at arbejde med tids- og opgavebestemte projektgrupper er nu slået helt igennem.

Selvom det lige nu kniber med at finde en formand for kredsudvalg syd og breddeudvalget, har vi på forbundsplan en fin og stabil besætning i alle udvalg og en god mødekultur uden mange afbud.. Lysten til at gøre noget for en bredere kreds af medlemmer er høj. Endda på et tidspunkt hvor rigtigt mange klubber har medvind og medlemstallet går op.

Mens arbejdet i vores faste fag og kredsudvalg er tænkt som det faste skelet i forbundets arbejde, har projektgrupperne en anden karakter. Her er tidshorisonten typisk meget kortere, hvilket giver os muligheder for at trække på dygtige folk, der samtidig har deres daglige arbejde tæt på toppen i klubberne.

Den nye projektgruppe, der tog fat i går, har det nye kommuner som tema.

Kommunalreformen har flyttet rundt på det kommunale og regionale landskab, og nye muligheder pibler frem. Især er det interessant at de nye store kommuner nu har fået ansvaret for både miljøet og det forebyggende sundhedsområde.

Disse områder lå tidligere i regi af amterne, mens fritids og kultur området lå i kommunen. Med andre ord er der nu nye muligheder for samarbejde med vores kommune, hvis vi vil se os selv i en ny og lidt større sammenhæng.

De nye kommuner er først nu ved at finde deres egne ben på de nye områder. Men der er ikke tvivl om at projekter, der indeholder - rekreative muligheder for den bredde befolkning, - er sundhedsfremmende med et element af læring og har en ansvarlig grøn profil - med sigte på det bredde friluftsliv tilsat et apekt af idræt og sport, vil få stor opmærksomhed.

Men vi skal ikke være naive. Vil lever i klubberne af det brændstof, der hedder frivillighed. Og med det kan vi ikke løse hele Danmarks behov og problemer på dette område.

Derfor er opgaven at sikre en god balance imellem de gode ting vi kan gøre og det vi magter. Ikke bare lige i dag, men også på sigt, for skal vi være en seriøs partnere til de nye kommuner, må vi kunne leverer varen.

Her er vi i projektgruppen helt enige om, at der i enhvert af de initiativer, vi skal tage, skal være en tydelig gevinst for klubben. Vi mener, at der er tre ting, som alle i klubben skal kunne få øje på, før man beslutter sig for et projekt.

Der skal være penge, nye medlemmer og goodwill i projektet. Helst alle tre dele samtidig.

Det er nu projektgruppens opgave at samle og formidle de gode ideer til projekter. Har du en ide eller et projekt, som indeholder et samarbejde med din kommune er vi klar til at lytte.

Projektgruppen er sammensat sådan:

Kim Folmann Jørgensen, HB & Svendborg OK
Lars-Ole Kopp, HB & Karup OK
Tim Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Lars Sørensen, Horsens OK
Thomas Lindschouw, Faaborg OK
Preben Schmidt, Ansat, Esbjerg OK

Læs om forbundets organisationsplan via link...

http://www.do-f.dk/forbund/dok/