Stolpe ud

| Administrator | Nyheder 2007

Dagens kvalifikation på mellemdistancen kan karakteriseres som lige ved og næsten for det danske hold.

Sportschef Carsten Lausten beretter fra stævnepladsen:

Dagens kvalifikation på mellemdistancen kan karakteriseres som lige ved og næsten for det danske hold. Der er 15 der går til finale fra hvert heat og i 3 heat tog danskerne 16-17 pladsen.

For anden dag i træk var det Signe Søes der stod for dagens danske præstation ved at blive nr. 5 i sit heat. Om sit løb sagde Signe: ”Jeg fik en lidt dårlig og usikker start, hvor jeg småbommede, synes terrænet var grønt og diffust, men fik løbet mig op under løbet og afsluttede godt”.

Hos herrerne løb Rene Rokkjær i lighed med i går et godt kvalifikationsløb, og tog sig sikkert til finalen via en 7 plads.

Stolpe ud var det derimod primært for Tue Lassen der var 1 sekund fra en finaleplads, efter et løb hvor han havde lidt for mange mindre bom. Det samme gælder for klubkammeraten Mikkel Lund der også blev nr. 16 og Anne Konring Olesen der ellers har løbet 2 gode kvalifikationsløb fik det aldrig rigtig til at stemme og hun blev nr. 17.

Om dagen udtaler landstræner Jakob Ødum: ”Hvis de foregående dag var på eller over forventning må man sige at dagens holdindsats var under forventning. Det er en forventning der bygger på den kapacitet som løberne i øvrigt har, så burde vi have flere i A-finalen.

Et eller andet sted vidner dagens løb også om hvor hårde krav der stilles for at tage sig til en VM finale, særlig Tue Lassen som egentlig har leveret en ok præstation må sande det er tæt i toppen af international orientering.

Historisk set er mellemdistancen en mindre god dansk disciplin, og fremadrettet skal vi have flere mellemdistance konkurrencer i krævende terræn nationalt. Som terminslisten er nu har vi kun et løb og det er DM-mellem, det er for lidt til at uddanne både vores yngre og ældre løbere, men løberne skal også opsøge internationale udfordringer på mellemdistancen”.