Skip to main content

Ulrik Staugaard og Lars Lindstrøm ”Årets træner”

| Administrator | Nyheder 2007

Ulrik Staugaard og Lars Lindstrøm blev i går på forbundets årlige repræsentantskabsmøde kåret til ”Årets Træner 2006”.

For at fremme trænerkulturen og skabe ekstra opmærksomhed omkring trænerhvervet i dansk orientering kåres hvert år ”Årets Træner”.

I alt var der indstillet fem kandidater til bedømmelsesudvalget: juniorlandtrænerne Ulrik Staugaard og Lars Lindstrøm, Gert Nielsen, træner i KC Farum, ungdomstræner Morten Pedersen, OK Pan, klubtræner Frank Petersen, Faaborg OK og klubtræner Jacob Q. Christensen, Odense OK. I en tæt kamp mellem specielt de tre første faldt voteringen ud til juniorlandstrænernes fordel.

Motiveringen for Ulrik Staugaard og Lars Lindstrøm er indgivet af Emil Folino og Rasmus Djurhuus, FIF Hillerød på vegne af den samlede juniorelite og lyder således:

”Årets juniorresultater ved Junior VM Litauen og Junior European Cup i Schweiz taler for sig selv, men det er alligevel ikke kun på den baggrund de to trænere skal indstilles.

Der er i løbet af de to år hvor Lars og Ulrik har været juniorlandsholdstrænere sket en generel ændring af indstillingen til elitesatsningen for løberne.
Tidligere blev Danmark regnet som en miniput-nation. Vi er nu vokset til en nation som de andre virkelig regner for noget, og vi har vist i år (2006), at de også bør regne med os, som en stor orienteringsnation.
Tidligere tog danskerne af sted først og fremmest for, at få gode oplevelser. Nu tager man af sted for at vinde medajler.
Når vi kom ud til starten ved sommerens Junior-VM, var der sørget for alt; ekstra kompasser, definitionsholdere, tape, ekstra snørebånd og lige inden start var det muligt at køle sig selv ned med badesvampe med vand. Tidligere følte man sig ikke nær så god som de andre, allerede inden start, fordi de store nationer var så godt forberedt, nu er vi mindst ligeså godt forberedte som de andre nationer, og så er danskerne i hvert fald ikke bagud allerede inden starten er gået.

Lige da Lars og Ulrik blev trænere var der selvfølgelig nogle ting som skulle justeres for løberne. Det var svært at vende sig til, men de gode vaner vi har fået nu er vigtige for at klare sig godt.
De to trænere har været dygtige til at lytte til løberne. Når der har været evalueringer, har de taget den kritik, der måtte være til sig, og det har gjort, at de har udviklet sig i den retning som løberne har ønsket.
En af de vigtigste ting er, at de to trænere har skabt et miljø, hvor der er plads til alle, og hvor hele holdet arbejder sammen om at nå de bedst mulige resultater. Alle hepper på dem som lykkes og der er altid nogen som hjælper dem som ikke lykkedes i samme grad.

Lars og Ulrik har begge en stor teoretisk viden om fysisk, mental og o-teknisk træning. De har igennem de to år de har været juniorlandsholdets trænere inspireret løberne. Alle løbere har nu en viden om de rent teoretiske ting bag en god præstation og alle har arbejdet hårdt for at blive endnu bedre.

Det kan diskuteres om 2006 har været det bedste danske år for et dansk juniorlandshold nogensinde. I 1995 da Junior-VM foregik i Danmark blev den danske nationalmelodi spillet hele 3 gange. Det var ikke helt det som skete i Litauen, men det danske juniorlandshold præsterede godt over hele linien. Syv top-10 placeringer til Junior VM understreger den store bredde i den danske juniorelite. Mange forskellige løbere har leveret resultaterne i år (2006) og det vil forhåbentlig kendetegne junioreliten mange år ud i fremtiden.


Bedømmelsesudvalget som har vurderet og voteret har bestået af Jette Kreiberg, formand for Børne og Ungdomsudvalget, Lars Vendelbjerg, formand for Breddeudvalget, Helge Lang Pedersen, formand for Eliteudvalget, Gert Bøgevig, ”Årets Træner 2005”, Jesper Lysgaard, breddekonsulent og K. K. Terkelsen, sportschef.