Der er nu 28 steder med lokale projekter under det landsdækkende koncept: Poster i Skoven

Vi har gennem rigtigt mange år haft Faste poster i skovene. Det er der ikke noget nyt i. Men det er nyt at der nu er 28 lokale projekter, der opfylder de særlige betingelser i konceptet: Poster i Skoven.

”Det er hermed så omfattende at 2 fase i projektet, kan få mening” fortæller den afgående general og nu vikar for Breddekonsulenten til hjemmesiden, og fortsætter: ”Første fase omhandlede at få stolper i jorden og de flotte ens skilte på plads. Vi har således nu mere end 800 markeringer i terrænet, som indgår i det landsdækkende system af kodebogstaver. Hermed er vejen banet for de forskellige overbygninger, som hele tiden har ligget i konceptet.”

Poster i Skoven
Vi skal huske at konceptet er udarbejdet i samarbejde med Dansk Skovforening og Skov- og Naturstyrelsen og med støtte fra Danmarks Idræts-Forbund og Friluftsrådet. Det er tænkt som en parallel til ”Vandreture i statsskovene” og ”Spor i Landskabet” og henvender sig udelukkende til den stille skovvandre, motionsløberen, spejderne, skoler og andre eksterne.

Derfor er det vigtigt at vejledningen følges nøje. Det skal være enkelt og overskueligt. Noget vi vil byde vores begyndere og let øvede. Derfor skal posterne stå ved sti og vej – eller i det mindste kunne ses herfra. Til gengæld giver skoven os adgang, uden at der skal søges tilladelser eller anmeldes løb. Det gælder også selvom det er en organiseret gruppe – f.eks. en skoleklasse, der bruger posterne.

Fordelen for klubben er at de faste poster vil kunne aflaste klubben. Det vil især ske, hvis i lokalt laver en særlig skolepakke eller måske endda et undervisningsforløb på CD. Det har man med succes gjort i Silkeborg, hvor en gruppe på 14 idrætslærere er blevet uddannet i – ikke selv at lave orientering – men i at bruge de faste poster rigtigt.

Hvad nu?
I resten af september og hele oktober er Preben Schmidt reserveret til at få konceptet: Poster i skoven – endnu længere ud. En ny spændende hjemmeside er på vej, og skabeloner til: Familiepakker, Skolepakker etc. Vil blive gjort klar. Men vigtigst er det at Preben gerne tager på klubbesøg for at fortælle om konceptet, og hjælpe med at få flere i gang.

Kontakt den gamle general på. 22 96 08 47 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og få en aftale om en klubbesøg her i oktober. Det er faktisk helt gratis !

Læs vejledningen og find hjælp via link.

http://www.posteriskoven.dk/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter
MacUrth

Organisationer og partnere

Nordea-fonden
International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
Naturens Dag
DIF
Aktiv året rundt