Skip to main content

VM-Guld til Gasbjerg og VM bronze til Pedersen.

| Administrator | Nyheder 2009

I Ben Shemen Forest vandt Torbjørn Gasbjerg idag VM-guld foran tjekken Jiri Hradil.

Yes, jeg er world champion, kunne Torbjørn Gasbjerg, OK Pan Århus, i dag råbe i Israel. Samtidig tog Lasse Brun Pedersen bronzemedaljen.

I Ben Shemen Forest vandt Torbjørn Gasbjerg idag VM-guld foran tjekken Jiri Hradil og med Lasse Brun Pedersen på bronzepladsen. Tidligt viste det sig, at kampen om guldet stod mellem disse tre. Torbjørn kørte et fremragende løb, og siger selv: "Det gjaldt om at holde hovedet koldt og det var næsten umuligt i den ekstreme varme. Jeg tror jeg havde fordel af at starte tidligt - jeg har været hernede i 8 dage og min krop er ved at vende sig til varmen, det er helt sikkert min fordel i dag."
Mellemdistancen i MTB-orientering handler om hurtige beslutninger i et højt tempo. Rytterne er fysisk presset helt i bund under hele løbet og da orienteringen skal udføres med 35-40/ km i timen sætter det rytterne under både et fysisk- og mentalt pres, da der hele tiden skal tages beslutninger. I dag var Torbjørn Gasbjerg bedst til at håndtere netop denne kombination. Han tilføjer om dagens præstation:
"Det var meget svært. Både orienteringsteknisk med vejvalg som var helt umulige at overskue, men også fysisk. Nogle gange stod jeg bare helt stille og kunne ikke finde ud af hvilken vej jeg skulle".

"På de sidste 4 poster kom vi ud i nogle olivenplantager hvor orienteringen var let, men på det tidspunkt var jeg ved at koge helt over - så jeg måtte blive ved og ved med at sige til mig selv, drej til højre, drej til højre, for ikke at glemme det."

Succestræneren Jan Eg siger om dagens præstation:
”Endnu en gang viser den danske bredde sig som en stor gevinst. Både Erik Skovgaard Knudsen og
Lasse Brun Pedersen, som begge var blandt de absolutte storfavoritter, rammes af defekt, men i stedet går guldet til en tredje dansker, Torbjørn Gasbjerg. Torbjørn fik ved det nyligt afholdte EM ikke indfriet sine forventninger, så derfor vækker dagens VM-sejr ekstra glæde."

Forventningerne har været tårnhøje forud for dette VM, og allerede på første finaledag blev
forventningerne indfriet.

Dagens resultater
Herrer, 20,4 km, 19 poster.
Guld: Torbjørn Gasbjerg, Danmark. 56.27
Sølv: Jiri Hradil, Tjekkiet, 57.09
Bronze: Lasse Pedersen, Danmark, 57.17

http://www.youtube.com/watch?v=9q8NhPO1BT0
4062