NOC Stafet

| Administrator | Nyheder 2009

Guld til Danmark!

De danske juniorpiger løb i mål som suveræne vindere, da stafetterne i dag blev afgjort ved NOC i Finland. Emma Klingenberg løb en flot 1. tur, hvor hun kom i mål som nr. 6 bare 43 sekunder efter det førende hold. På 2. tur løb Ida Bobach i dagens bedste tid, og hun sendte Signe Klinting i skoven med et forspring på 1.43 min. Trods et par småfejl øgede Signe forspringet så hun i mål var hele 4.22 min foran det næste hold (Finland 2).
I herre-junior-klassen løb holdet med Rasmus Thrane, Marius Thrane Ødum og Søren Bobach i mål på en flot 6. plads. Afstanden til guldet var på 3.40 min og på en optimal dag, havde en medalje absolut været inden for rækkevidde. På 2. holdet imponerede Søren Sørensen da han mutters alene løb en tid kun ca. 2 min. dårligere end Søren Bobachs.
Herrerne fik en god start på stafetten, da alle 3 løbere på 1. tur var i mål blandt 10 første indenfor 37 sek. Specielt Claus Bloch imponerede, da han løb i mål som nr. 3, få sekunder efter de førende. På 2. tur tabte danskerne lidt tid, da modstanderne bl.a. hed Emil Wingtedt og Daniel Hubmann. Bedst af danskerne var Christian Bobach, der skiftede som nr. 12, 2.52 min efter det førende hold fra Schweiz. Christian Christensen holdt fast i denne placering på sidsteturen.
Dameholdet havde lånt Zenia Mogensen fra juniorgruppen, og hun fik en lidt hård debut i seniorklassen på 1. Turen, hvor hun skiftede godt 12 min efter de førende. På 2. turen havde Maja Alm heller ikke sin bedste dag, da hun tabte yderligere 14 min. På sidsteturen løb Signe Søes en fornuftig tur, og holdet endte til slut som nr. 14 blandt de 16 hold.
I aften er der banket, og i morgen er der hviledag. Tirsdag løbes der Mellem-distance og onsdag sluttes der af med sprinten.