Skip to main content

Vagtskifte i Friluftsrådet

| Administrator | Nyheder 2009

Preben Schmidt afløser Ove Gasbjerg i Friluftsrådets bestyrelse.

Dagens repræsentantskabsmøde i Friluftsrådet gav et markant vagtskifte. Vores tidligere formand Ove Gasbjerg ønskede ikke genvalg til Friluftsrådets bestyrelse. I stedet opstillede vi vores tidligere generalsekretær, Preben Schmidt, der blev indvalgt i bestyrelsen.
"Friluftsrådet, er for os en vigtig organisation, at være repræsenteret i," fortæller Helge Søgaard til hjemmesiden.
"Dels har Friluftsrådet stor indflydelse på den miljøpolitiske debat på højeste plan herhjemme, dels er Friluftsrådet også administrator af betydelige Tips- og Lottomidler, som mange af vores lokale klubber nyder godt af. Derfor er det vigtigt at vi er med, hvor det sker."
"Ikke bare for at nyde godt af det frivillige arbejde, der ydes i Friluftsrådet, men også for at yde et kvalificeret bidrag til dette vigtige arbejde med vores erfaringer, værdier og holdninger."
Her er vi glade for at Ove Gasbjergs plads i bestyrelsen, nu overtages af Preben Schmidt.
Generalforsamlingen var præget af stor opbakning til den nuværende formand, Lars Mortensen. Han kunne være tilfreds med en bred opbakning til den nye "Naturvision med grøn vækst", og især med opbakningen en ny "Adgangspolitisk handlingsplan". Sidstnævnte har tidligere givet anledning til en betydelig debat internt i Friluftsrådet."
"Vi ser frem til at Preben hurtigt får etableret sig i vores traditionelle styrkeposition i Friluftsrådets bestyrelse," afslutter Helge Søgaard, og tilføjer "Det er store fodspor efter to af vores mest markante formænd, Torkil Laursen og Ove Gasbjerg, som Preben Schmidt nu skal prøve at fylde ude. Jeg er sikker på at det vil lykkes!"
Herfra et: "Tillykke til Preben – og en stor tak til Ove".

Fakta
Friluftsrådet har 93 medlemsorganisationer, der alle arbejder med friluftsliv, natur og miljø. Sidste år uddelte Friluftsrådet mere end kr. 60 millioner i støtte til over 600 projekter. Bestyrelsen er på 11 medlemmer. Der er 24 ansatte.