Skip to main content

1850 løbere tilmeldt til Påskeløbet

| Administrator | Nyheder 2009

Både elite og bredde mødes når orienteringsklubberne i Herning og Holstebro arrangerer Påskeløb fra 9. til 11. april.

Ved tilmeldingsfristens udløb var der tilmeldt 1850 løbere. ”Det er vi særdeles tilfredse med”, siger Jens-Jørgen Lyngaa, der er en af de tre stævneledere for løbet. ”Vi havde sat et mål på 1760 løbere, og der kommer stadig dryssende nogle tilmeldinger”.

Mellemdistance på programmet
Årets Påskeløb er nyskabende med hensyn til banelængder. Første dagen i Stråsø Øst byder på mellemdistance med vindertider imellem 25 og 35 minutter. På anden dagen i Husby står der til gengæld klassiske banelængder på menuen, inden der afsluttes med 70 % langdistance til jagtstarten på tredje dagen i Husby.

Stor tilmelding til juniorranglisten
Påskeløbets to første etaper tæller til
juniorranglisten og den samlede sejr i Combineering Cup, og der er lagt op til tætte konkurrencer. Ved tilmeldingsfristens udløb var der tilmeldt 58 i H20E og 45 i D20E. Stort set hele den danske juniorelite er på startlisten, men derudover har der været stor interesse fra udlandet. Således kommer Schweiz med det samlede juniorlandshold på 30 løbere. ”De kommer for at forberede sig til næste års JWOC i Aalborg”, siger Ole Andersen fra Herning Orienteringsklub. ”Vi har sørget for, at de kan træne hele ugen op til Påskeløbet, og de bedste løbere vil uden tvivl være med i kampen om topplaceringerne”,
slutter han.