Samarbejdet med COWI, som vores leverandør af laserkurver og orthofoto for fremstilling af grundkort, har været en stor succes og et stort fremskridt i arbejdet med fremstillingen af orienteringskort.
Korttegnerne melder om en meget større tilfredsstillelse ved arbejdet på det nye materiele. Det gælder specielt kurvebilledet, som kan laves med en meget større præsision.

40 klubber har i 2008 bestilt materiale over 137 skove, så vi kan alle glæde os til 2009 sæsonen, hvor det for alvor bliver almindeligt at få løbskort fremstillet på grundlag af det nye materiale. Se listen med leverede skove og andre nyheder på kortudvalgets hjemmside under "nyheder" eller "korttegning"

Alle korttegnere, banelæggere og arrangører, HUSK!!
ALLE kort som anvender COWIs materiale skal forsynes med COWIs logo. Det gælder også for alle udsnit - også selv om kortet blot anvendes til "fatelavnsløbet".

Og sluttelig tak til COWI for et godt og behageligt samarbejde i 2008.

DR- Sportsgalla 2008 har vor talentudviklingstræner blandt de nominerede

Team Danmark uddeler på lørdag "Team Danmarks Talentpris"

Prisen uddeles for at hylde initiativer, der styrker udvikling af danske sportstalenter.

Prisen går til en atlet, en klub, en træner, en sportschef, et specialforbund, en kommune eller andre, som i løbet af det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for at styrke talentudviklingen i dansk elitesport.

Team Danmarks "sportsteam" har nomineret 3 kandidater:

De 3 nominerede er:

Danmarks Cykle Union - for et stærkt talentarbejde, der giver resultater
Dansk Forening for Rosport - for deres initiativ "Projekt 2016"
Dansk Orienterings-Forbund - juniorlandstræner Lars Lindstrøm - for historiske gode juniorresultater

Prisen uddeles ved DR's sportsgallashow "Sport 2008" som sendes lørdag den 10. januar kl. 20 på DR1.

Læs mere via link herunder.


http://www.teamdanmark.dk/CMS/cmsdoc.nsf/Content/tdwb7lzeck

650 stemmer fra aktive orientere har talt

Det er altid en stor ære at blive kåret af sine egne. Ikke mindre end 650 stemmer er blevet afgivet i afstemningen om hvem der skulle være Årets orienteringsløber & Årets MTB-O rytter i 2008.

VM 5éren, Signe Søes, OK Pan Århus vandt afstemningen om Årets orienteringsløber med mindst mulig margin over sidste års juniorverdensmester, Emma Klingenberg fra Faaborg OK. Signe fortæller fra sin studiehule i Århus, hvor hun pt. er i gang med eksamensræset, at hun ikke er overrasket over den tætte afgørelse mellem hende og Emma. ”Jeg er rigtig glad for prisen, for Emmas VM guld i sommers er en superfin præstation, som jeg er stolt over at have slået”.
Signe Søes fortæller videre, at hendes træning går efter planen og at hun glæder sig til sæsonen 2009. Hovedmålet er VM i Ungarn til august, men allerede i løbet af marts måned kan vi forvente, at se hende til start i spændende konkurrencer. Første gang ved Spring Cup, som kan glæde sig til at få vor bedste danske orienteringspige til start.

Kåringen af årets orienteringsrytter på mountain-bike gav et entydigt skulderklap til sympatiske Lasse Brun Pedersen, Ballerup OK. Der var igen tvivl om, at de 2 VM guld og 3 EM guld i 2008 var rigeligt til sejren.
Lasses hovedmål i 2009 er at forsvare de flotte guldmedaljer til både EM & VM. EM på hjemmebane i Nordsjælland giver dog ”kun” mulighed for 2 medaljer, da Lasse kun stiller op til mellem og langdistancen. Sprint og stafet foregår i Lasses træningsområder, hvorfor han på forhånd har valgt ikke at deltage i disse to discipliner. VM foregår i Israel og her stiller Lasse op til det hele, hvis alt går vel.
Lasse Brun Pedersen arbejder civilt på fuldtid som landskabsarkitekt og håber, at kunne finde økonomisk hjælp til at lette sin fremtidige satsning. ” Det er hårdt både at have fuldtidsjob og et enormt træningspensum – en personlig sponsoraftale vil være meget velkommen” fortæller en glad Lasse efter at have fået den glade nyhed om kåringen til årets MTB-O rytter 2008.

Link til nomineringerne:

Signe Søes:\t\thttp://www.do-f.dk/forbund/stem/orient.html

Lasse Brun Pedersen:\thttp://www.do-f.dk/forbund/stem/mtbo.html

Velbesøgte kurser i banelægning og Condes understreger behovet.

Rolf Lund og Frank Johansen har nu afholdt to kurser i banelægning i Helsingør. De ca. 30 deltagere har været gennem indledende banelægningsteknik - bl.a. de forskellige sværhedsgrader - og også de mere tekniske sider omkring brugen af Condes til banelægning.

Formen var meget engagerende med brug af storskærm til gennemgang af deltagernes baner og brug af egne bærbare computere, og det var der stor tilfredshed med.

De to kursusledere vil opfordre andre til også at lave den slags kurser, specielt i Condes, hvor der var flest deltagere og mest behov for et kursus. Med næsten 30 deltagere kan de se, at der er et behov - understreget af, at den ene kom helt fra Jylland.

OK Øst Birkerød & Tisvilde Hegn OK vandt Nytårstafetten 2009

Rørvig Sandflugtsplantage var rammen om årets første rigtige konkurrence i stafet. Holbæk OK havde samlet over 300 friske orienteringsløbere til en spændende konkurrence i den Nordsjællandske plantage.

For en person er nytårsstafet noget helt særligt. U-16 landsholdstræner Michael Sørensen er en levende legende takket være indsatsen i denne årets første klassiker.
Michael har gjort det umulige - de seneste 10 sæsoner har han formået, at være på det vindende hold i herrernes eliteklasse. ”Hemmeligheden er at holde sig frisk og undgå at blive syg” fortæller Michael efter jubilæumssejren. ” Desuden er det altid lykkes mig, at samle et superhold omkring mig til denne årets første klubstafet”, fortæller dagens helt videre. Til spørgsmålet om hvad der sker næste år, siger Michael Sørensen, at målet nu er nået og at vi ikke skal forvente, at han forsætter sejrsrækken i de uendelige.

Det vindende hold fra Tisvilde Hegn OK bestod udover Michael Sørensen af Verdensmesteren i stafet fra 2008, Jamie Stevenson og den danske landsholdsløber Rune Olsen.

Hos kvinderne var Ok Øst Birkerød hurtigst. Holdet bestod af Rikke Kofoed, Pernille Brunstedt og Pernille Sommer.

Resultater:

Herrer\t3 ture i alt 20.100 m. 60 poster

1.\tTisvilde Hegn OK\t1:50:44
2.\tFIF Hillerød Orientering\t1:52:39
3.\tSøllerød OK\t\t1:59:24

Kvinder\t3 ture i alt 16.100 m. 51 poster

1.\tOK Øst Birkerød\t2:05:08
2.\tAllerød/Politiet/Skærmen\t2:15:03
3.\tOK Sorø\t\t2:15:45

Alle resultater kommer på arrangørens hjemmeside. Link herunder.
http://www.holbaekorienteringsklub.dk/Indbydelse_Nytaarsstafet_2009.htm

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF