Knapt 500 elever i Valbyparken til det første skolestævne

Dansk Orienterings-Forbund har medvirket til, at Skoleidræt København har fået orientering på programmet. Der er nu etableret et orienteringsudvalg under Dansk Skoleidræt København, og torsdag d. 7. oktober blev det første skolestævne i orienteringsudvalgets regi afholdt i Valbyparken med 20 klasser (5-6-7 årgang) tilmeldt.

De knapt 500 elever dystede dels klassevis på poster i valgfri rækkefølge, dels individuelt på en super-sprintbane med elektronisk tidtagning efter Dansk Orienterings-Forbunds ”skolestævne-koncept”, der også benyttes ved Naturløbene arrangeret i samarbejde med Aktiv Rundt i Danmark.

OK 73 stod for den praktiske afvikling af arrangementet i samarbejde med orienteringsudvalget under Skoleidræt København.

Dansk Orienterings-Forbund har i øvrigt i samarbejde med Københavns Kommunes Børne- og Unge-Forvaltning etableret et projekt, hvor Mogens Hansen, OK Skærmen tegner skole-kort og forbundet leverer lærerinspirationskurser og –materiale, så også storbyens børn kan stifte bekendtskab med orientering. Der er ligeledes lavet en aftale med Københavns Kommune om korttegning af de større parkområder til brug for skole-stævner og andre synligheds- og rekrutterings-arrangementer i fremtiden.

Foreløbig er Utterslev Mose og Valbyparken tegnet af Mogens Hansen, og kortene er benyttet ved Naturløbet d. 27. maj og Skoleidrætsstævnet d. 7. oktober, og den kommende vinter er det kort over Nørrebro-skolerne, der skal tegnes.

En skole der for alvor har taget orientering til sig er Tingbjerg Heldagsskole, der har været helt fremme ved begge stævner og i dag sikrede sig holdmesterskabet for 6. klasse.

Tingbjerg Heldagsskole vil helt sikkert være blandt favoritterne, når næste sæsons Naturløb skydes i gang torsdag d. 28. april på skolens ”hjemmebane” Utterslev Mose.

http://buu.do-f.dk/log/subpages/NL_Utterslev2011_indbydelse.pdf

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF