De danske løbere havde det hårdt på dagens langdistance

Franske Thierry Gueorgiou og schweiziske Simone Niggli sejrede i dagens hårde langdistance løb i Frankrig. Franskmanden var endda særdeles overlegen og sejrede med stor margin foran Matthias Müller (Schweiz) og verdensmesteren på langdistance Olav Lundanes (Norge), hvor sidstnævnte efter løbet gav udtryk for, at det var en af de mest udfordrende baner han har løbet. De danske herrer fik også kærligheden at føle, og de fleste endte langt nede i feltet, efter især at have tabt tid på den sidste halvtimes sløjfe.
Landstræner Åke Jönsson siger fra Frankrig, at Tue Lassen, der endte som nr 25, var gået helt kold på den sidste sløjfe og havde tabt 7 minutter alene her. Bedste herrepræstation var det næsten unge Rasmus Thrane Hansen der stod for, selv om det ikke lige kommer til udtryk på resultatlisten. Rasmus løb i en tid tæt på Tues, men har ikke registreret noget klip ved væskeposten og er derfor diskvalificeret. Resultatformidlingen har imidlertid været noget svingende, og i skrivende stund foreligger der (vist) heller ikke officielle resultater.
Hos damerne sejrede Simone Niggli med et lille halvt minut foran svenske Helena Jansson, og Ida Bobach levede næsten op til de forventninger der kunne stilles til hende ved at løbe i en tid, der havde rakt til en top 10 placering - men desværre mangler hun også registrering ved en enkelt post og er diskvalificeret. Hun føler sig ellers sikker på at have både hørt og set signalet, men det hjælper jo desværre ikke. Zenia storbommede desværre 1.posten, men løb så ellers i næsten samme tid som Ida resten af løbet. Så selv om hun sluttede langt nede, var hun bestemt ikke helt utilfreds med sit løb.
Forhåbentlig for arrangørerne snart styr på de officielle resultater og stræktider, så at man selv kan se de endelige placeringer.
Nu står den ellers på træning i den næste uges tid, og det kan jo nok være påkrævet i det barske franske terræn, hvor der skal være WOC næste år

http://www.wcup2010.fr

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF