Flot dansk indsats til norske stafetmesterskaber

| Administrator | Nyheder 2010

Mikkel Lund og Tue Lassens norske klub, Bækkelaget vandt bronze

Denne weeekend har der været norske mesterskaber, hvor der var mellemdistance om lørdagen og stafet om søndagen. Der stod Halden over alle guldmedaljer, idet både Olav Lundanes og Anne Margrethe Hausken vandt guld begge dage. I herrestafetten vandt Haldens 2.hold sågar sølv, men på 3.pladsen kom "danskerklubben" Bækkelaget med Mikkel Lund og Tue Lassen på holdet. Mikkel løb 1.tur og skiftede som nr 8, 1½ min efter de forreste, men Tue løb en rigtig god 2.tur, fik lukket lidt af hullet til de allerforreste ved at løbe i bedste tid og skiftede sammen med Haldens Anders Nordberg 1,13 efter på 3.pladsen. Med 2 VM-guldvindere Haldens Olav Lundanes og Bækkelagets Carl Waaler Kaas var intet således afgjort, men Olav Lundanes kronede en fantastisk sæson med at løbe i klart bedste tid og vinde med ca 1 min og således vinde sin 5. norske guldmedalje i år. Bækkelaget fik en rimeligt sikker 3.plads, og de 2 danske landsholdsløbere viste, at de absolut kan være med blandt verdens bedste.

På lørdagens mellemdistance havde de også været rigtigt langt fremme i deres kvalifikationsheats, hvor Mikkel blev nr 3 og Tue nr 2, men i finalen skuffede de begge sig selv en del ved allerede tidligt på banen at lave afgørende fejl. Så selv om tempoet sådan set var ok, blev tidstabene for store, og Tue sluttede som nr 16 mere end 4 minutter efter Olav Lundanes og Mikkel var et lille minut efter Tue på 22.pladsen.