Skip to main content

Tue Lassen og Signe Søes vandt favoritsejre ved DM

| Administrator | Nyheder 2010

Og Marius Thrane Ødum og Ida Bobach sejrede i juniorklasserne

Efterårets første DM i orientering - nemlig mellemdistancen – blev lørdag afholdt i området omkring Sukkertoppen ca. 15 km sydøst for Silkeborg.

I damesenior, der også var 5. afdeling af Trimtex Cup, så man det ventede opgør mellem de to VM-stjerner Signe Søes og Maja Alm. Trods en meget begrænset træningsindsats siden VM i Trondheim for lidt over to uger siden, trak rutinerede Signe Søes det længste strå i det krævende terræn. Men afstanden til Maja var kun lige over et minut, hvilket endnu en gang bekræfter, at Maja rykker tættere på i mellemdistanceløb. Løbet var samtidig sæsonafslutning for Signe Søes, der på onsdag skal opereres i den genstridige hæl, som har plaget hende hele sæsonen. Dermed er Maja naturligvis kæmpe favorit til DM-titlen på lang distance om 14 dage i Grib Skov ved Hillerød. Dagens bronzevinder, Masha Semak, var mere end 5 minutter efter Maja.

I herresenior - der ligeledes var Trimtex Cup afdeling - viste Tue Lassen, at hans gode VM-resultater ikke var en tilfældighed. Med en klar marginal på over to minutter konsoliderede han sin position som Danmarks p.t. bedste orienteringsløber. På sølvpladsen finder vi endnu en gang superveteranen René Rokkjær, der uanset at landsholdsdragten er pakket væk for 4 år siden fortsat gang på gang vinder medalje ved danske mesterskaber. At René kender terræntypen illustreres dog også af, at man stort set kunne se Renés hus i Gammel Rye fra den åndeløst smukt beliggende stævneplads med storslået udsigt over Mossø og hele Søhøjlandet. Christian Nielsens bronzemedalje var en glædelig påmindelse om, at han fortsat høærer til i toppen af dansk orientering.

Damejunior – der var 9. afdeling i Combineering Cup - bød på den ventede sejr til de regerende tredobbelte juniorverdensmester, Ida Bobach, der distancerede verdensmesterkollegaen Emma Klingeberg med 1,46 minut. Bronzevinder Stine Bagger Hagner var distanceret med yderligere 4 minutter.

Herrejunior - ligeledes Combineering Cup afdeling - bød på sekundstrid mellem juniorverdensmester på Sprint, Rasmus Thrane Hansen og sidste års mester, Marius Thrane Ødum. Denne gang trak sidstnævnte det længste strå med en margin på blot 6 sekunder. Tredjemanden fra Junior VM-bronzeholdet i Rebild, Andreas Hougaard Boesen gav svar på tiltale til dem, der var kritiske over for hans udtagelse til det hold og erobrede bronzen blot 1,24 minut efter Rasmus på sølvpladsen.

Der har aldrig tidligere været afholdt orienteringsløb i området omkring Sukkertoppen og de skyhøje forventningerne til terrænet blev til fulde indfriet. Krævende kupering og drilsk vegetation kombineret med fine baner med mange poster og et fremragende kort var sammen med den måske smukkeste beliggende DM-stævneplads nogensinde med til at give deltagerne en fantastisk og unik oplevelse, som arrangørerne fra Horsens Orienteringsklub kan være stolte af.

Resultaterne

Dame senior
1.\tSigne Søes, OK Pan Århus\t\t36.07
2.\tMaja Alm, OK HTF Haderslev\t\t37,18
3.\tMasha Semak, Farum OK\t\t42,31

Herre Senior
1.\tTue Lassen, Faaborg OK\t\t39,40
2.\tRené Rokkjær, OK Pan Århus\t\t41,47
3.\tChristian Nielsen, Faaborg OK\t\t42,37

Dame Junior
1.\t Ida Bobach, Silkeborg OK\t\t24,20
2.\tEmma Klingenberg, Faaborg OK\t\t26,06
3.\tStine Bagger Hagner, Silkeborg OK\t\t30,10

Herre Junior
1.\tMarius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød\t26,37
2.\tRasmus Thrane Hansen, Søllerød OK\t26,43
3.\tAndreas Hougaard Boesen, OK Roskilde\t28,09

Resultaterne ligger allerede klar på stævnets hjemmeside. Se link nedenfor.

http://www.horsensok.dk/lob/dmmellem2010/Resultater/klasse/klasse.html