EM: Så kom vi ned på jorden igen

| Administrator | Nyheder 2010

Maja Alm og Tue Lassen ene om at kvalificere sig til finalen på Lang distance

Efter danske jubelstunder på sprintdistancen med 3 personer på podiet i går, kom dansk orientering ned på jorden igen da EM-deltagerne drog ud i de kuperede skovområder vest for Primorsko for at løbe kvalifikation på lang distance.

Maja og Tue leverede godkendte løb
Hos kvinderne var det på forhånd klart, at Signe Søes ikke ville starte for at spare sin achillessene til mellemdistancekvalifikationen i morgen, så det var atter gårsdagens heltinde, Maja Alm, der med en sikker 8. plads i sit kvalifikationsheat sikrede Danmark vores bedste kvalifikationsplacering. Tue Lassen leverede igen en stabil præstation, da han med en tid små 5 minutter efter legenden Thierry Gueorgiou, sikrede sig kvalifikationen via en 14. plads.

Stolpe ud
Zenia Heilskov Mogensen fik en rigtigt skidt start med store bom på de to første poster, men leverede derefter en heroisk indsats og endte på 18. pladsen, blot 1,25 efter den 17. plads, der havde givet adgang til finalen. Præstationen giver gode forhåbninger om, at Zenia kan rykke frem til en sikker kvalifikation, når hun får mere mesterskabserfaring. For Milkkel Lund blev det en endnu mere sur 18. plads, idet han efter et kæmpe bom på post 5 endte blot 3 sekunder efter den kvalifikationsgivende 17. plads.

"Vi skal arbejde med indstillingen til langdistance"
De øvrige danske herrers præstationer er det bedst at skrive om i glemmebogen. Udgået eller tider langt efter de bedste på en dag med 30 graders varme, hvor alle led, men hvor de danske herrer havde særligt svært ved at restituere efter gårsdagens to hårde sprintløb. "Der er i truppen en klar erkendelse af, at vi skal arbejde med indstillingen til langdistancen", fortalte landstræner Aake Jönsson. "Men i morgen er alle indstillet på at give den en 'sikker skalle' i kvalifikationen på mellemdistance".

Blandt de øvrige deltagere kunne man notere sig, at Simone Niggli endnu en gang knuste feltet med en sejr på mere end 4 minutter til nr. 2 i sit heat. Man vinder ikke nogen stor gevinst, hvis man spiller på, at Simone på lørdag vinder endnu et EM guld på langdistance.