De eneste to udenlandske damehold med danske løbere vinder Tiomila.

De to hold er IFK Lidingö og Ulricehamns OK, der endte Tiomilas damestafet i den rækkefølge.

Ida Bobach fra Ulricehamns OK lagde godt ud ved at komme først hjem fra førsteturen. I tv-interviewet bagefter mente han, at det ikke var så svært, og de andre løb ikke så hurtigt.
Hun kunne så sende Maja Alm ud på anden tur, dog kun med nogle få sekunders forspring foran Domnarvets GoIF, der sendte den rutinerede Karolina Høgsgaard ud. Hende kunne Maja ikke følge med; hun følte sig både fysisk og psykisk nervøs og fik ikke flyd på sin orientering.
Men ingen andre kom forbi, og på tredje tur havde Ulricehamn deres tredje dansker, Signe Klinting. Desværre starter Signe med at bomme post 1 og både Halden SK og IFK Lidingö går forbi. Hun ser dem senere på et stivejvalg, men du løber simpelthen fra hende. Tidsmæssigt taber hun dog ikke noget.

På fjerde tur har IFK Lidingö, der nu er têten sammen med Halden SK, Signe Søes. Hun har flyd i sin orientering og kan holde tempo med Haldens Kajsa Nilsson. "Ingem bom, og det gik jævnt godt," fortalte Signe. "Det gjaldt hele holdet."
Med 2½ minuts forspring på sidste tur, ser det ud til, at det skal afgøres mellem de to hold personificeret i Anne Margrethe Hausken for Halden og Annika Billstam for Lidingö. Men man skal ikke sælge skindet, før Simone Niggli er i mål. Som sidstetursløber for Ulricehamn kan alt hænde, og 2½ minut er ikke nødvendigvist nok.
Ved første radio så det ud til, at Simone var i gang med at løbe dem ind. Men ved radio 2 - kort før publikumsposten - sker der ting og sager. Anne Margrethe Hausken bommer stort, og kun Annika Billstam ser ud til at komme "helskindet" igennem. Men Simone har nu overtaget andenpladsen med 3 minutter op.
Det er dog ikke nok. Selv om hun løber turens bedste tid og henter 2 minutter på den sidste runde, så er det ikke nok. IFK Lidingö løber i mål som vindere godt et minut foran Ulricehamns OK. Næsten 4 minutter senere kommer Halden SK i mål på tredjepladsen.

Bedste danske klubhold blev OK Pan Århus på en 81. plads. Her lagde Emma Klingenberg godt ud med at komme ind som nr. 9 efter første tur.

Nu er der to timer til herrestarten, men undertegnede tørner snart ind for at få nogle timers hvil før en fjerdetur omkring kl. 3 i nat...

http://www.10mila.se/2010/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF