Årets O-profiler 2009 er kåret

| Administrator | Nyheder 2010

Erik Skovgaard Knudsen og Ida Bobach kørte og løb med titlerne

Nytåret er traditionelt tiden for kåring af årest o-løber og årets MTB-O-rytter og i år er ingen undtagelse. Afstemningen på hjemmesiden er nu afsluttet og her er resultaterne:

Ida Bobach, Silkeborg OK er årets o-løber 2009
Juniorverdensmeterskabet på lang distance og yderligere tre medaljer ved samme mesterskab levnede ingen tvivl blandt DOF's medlemmer: Ida fik 225 af de 365 afgivne stemmer. På de næste pladser var der dødt løb mellem sidste års vinder, Signe Søes, og damejuniorstafetholdet, som Ida jo også er en del af. Blandt Idas andre meriter i 2009 var sejren i verdens største stafetløb, Jukola i Finland, hvor Ida løb en sikker 15. plads hjem på første tur for sin svenske klub, Ulricehamns OK. Vi glæder os til at følge Ida ved junior-VM i Aalborg i starten af juli i år.

Erik Skovgaard Knudsen er årets MTB-O-rytter
Erik var i hård konkurrence med den dobbelte VM- og EM-medaljevinder Lasse Bruun Petersen, men 110 ud af 257 afgivne stemmer var tilstrækkeligt til at henvise Lasse til andenpladsen. Eriks tre medaljer af guld (mellem), sølv (lang) og bronze (sprint) har sammen med andenpladsen på verdensranglisten gjort udslaget. At det ikke har været let at vælge afspejles af, at MTB-O vandt 11 af de 109 medaljer, som dansk idræt totalt tog hjem ved VM og EM i jubelåret 2009, hvilket også har været fint bemærket i medierne.