Maja Alm og Signe Søes med gode chancer i det samlede resultat

I morgen, lørdag, er det så blevet tid til sidste afdeling af Nordic Orienteering Tour 2011, og efter 2 afdelinger med hovedvægten lagt på sprint, er det nu en forlængetmellemdistance i mere almindeligt skovterræn, hvor løberne starter efter samlet løbstid minus erhvervede bonussekunder fra de 2 første etaper. Damerne har forventet vindertid på 40 min for de 5,6 km, herrerne 47 min for de 7,5 km. Damerne starter kl 14 og herrerne kl 15.

Gode chancer for de danske kvinder
Maja Alm starter ud som nr 2, kun 31 sek efter Merja Rantanen fra Finland, der fører - og Maja må tillægges rigtigt gode chancer for både at nå op og gå forbi. En anden favorit, svenske Annika Billstam, starter dog kun 6 sekunder efter Maja, så de 3 kan formodes at ligge meget tæt i starten. Signe Søes starter som nr 13, 2,49 efter Merja Rantanen - og som Signe har løbet stafetløb i år, er det absolut ikke umuligt at hun på en god dag kan komme helt op, ikke mindst hvis der går nerver i det foran. Det skal blive rigtigt spændende at følge på TV.

Signe starter 9,54 efter og Inge Knudsen 15,46.

De danske herrer
Hos herrerne ligger danskerne noget efter, med Tue Lassen som den bedste som nr 27, 5,58 efter Daniel Hubmann fra Schweiz. Desværre har Tue meldt fra i morgen, da han stadig har problemer med sit knæ, og da den medicinske vurdering er, at han skal skåne det for at blive helt klar til WOC i Frankrig. Alle de andre danske herrer starter i morgen, selv om enkelte af dem døjer med lidt småskader opstået på touren. Søren Bobach starter som nr 30, 6,25 efter, Rasmus Thrane Hansen som nr 33, 7,03 efter, Claus Bloch som nr 36, 7,27 efter og Christian Christensen, Søren Schwartz Sørensen, Christian Bobach og Rasmus Djurhuus er alle mellem 9 og 10½ min efter.

I toppen er der 4 schweizere indenfor et minut, og nr 5, norske Olav Lundanes, er kun 1,05 efter og vil utvivlsomt sætte meget ind på at gentage Audun Weltziens præstation sidste år, hvor han på sidstedagen indhentede Daniel Hubmann med 1½ min og vandt. Det bliver utvivlsomt meget tæt i toppen, og der er faktisk en del World Cup-points at løbe op, da det samlede resultat tæller dobbelt.

De 30 bedste kvinder og de 40 bedste mænd vil have gps på, så man selv kan følge udviklingen i løbet, og der vil også være 4 TV-kameraer i skoven. Starttider, mellemtider og gps vil kunne følges via nedenstående link

http://www.nordicorienteeringtour.com/index.php/live

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF