Sølv til Miri og Mikkel

U 16 landsholdet sikrede sig fredag eftermiddag 2 sølvmedaljer ved sprintkonkurrencen på førstedagen af EYOC i Tjekkiet.

En begejstret sølvmedaljevinder Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød fortalte fra stævnepladsen i Třeboň om sit sprintløb. Miri lagde lidt forsigtigt ud, fordi hun var forberedt på, at det kunne være svært. Hendes mål var derfor at løbe et teknisk godt løb. Ret hurtigt blev hun klar over, at det lignede sprint hjemme i Danmark, og så gav hun den max gas. Ved post 14 mod slutningen af banen tænkte hun ”det går sgu meget godt” hvorefter hun kunne spurte sig i mål til en flot sølvmedalje 11,5 sekunder efter vinderen Sandrine Müller fra Schweiz men med 14,5 sekund ned til nr. 3, Sandra Grosberga fra Litauen. Miri fortalte videre, at det var en god oplevelse at deltage i EYOC for anden gang. Sidste år havde hun haft alt for mange forhåbninger om sine egne præstationer. I år havde det været lettere at koncentrere sig om at løbe et godt løb. Det var en klar fordel, at EYOC i år startede med sprint frem for lang som sidste år.

Stortalentet Mikkel Aaen, Farum OK, der er med til EYOC for første gang som første års H15 – 16, lagde ud med en flot sølvmedalje 17,2 sekunder efter vinderen Apostol Atanasov fra Bulgarien men kun 1,6 sekunder foran bronzevinderen Krzysztof Wolowczyk fra Polen. Mikkel fik æren som yngste løber på holdet at repræsentere Danmark ved åbningsceremonien, der også foregik på stævnepladsen.

Med forbehold for ikke opdaterede løbere er her et sammendrag af resultatlisten:

1. Müller Sandrine Schweiz 11:35,8
2. Thrane Ødum Miri Danmark 11:47.3
3. Grosberga Sandra Litauen 12:01.8
11. Falck Weber Amanda Danmark 12:58.0
20. Edsen Signe Danmark 13:30.6
40. Tripax Amalie Danmark 14:16.7

1. Atanasov Apostol Bulgarien 12.58.9
2. Aaen Mikkel Danmark 13.16.1
3. Wolowczyk Krzysztof Polen 13.17.7
14. Dewet Magnus Danmark 13:59.6
15. Knudsen Thomas Danmark 14:02.8
46. Maag Magnus Danmark 15:12.5

U16 landsholdstræner Gry Johansen glædede sig over, at det danske hold lagde så stærkt ud i den første konkurrence. De danske løbere var alle placeret i den absolut godkendte del af resultattavlen. Løberne var forberedte på fælder, men banerne var lette og danskervenlige. Banerne var lagt i en gammel bydel med mange passager under bygninger, og området var omkranset af en å. På stævnepladsen og ude på banerne var der masser af turister og publikum.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF