Indsamlingen af DM-resultater er nu næsten nået i mål og det er meget få lister som mangler at blive markeret i klippekortet.

Lars Thestrup fra Planudvalget fortæller om næsten to års indsats:

Jeg har løbet "Indsamling og fastholdelse af DM-resultater" de seneste to år, og det har bragt mig vidt omkring. Planudvalget havde på opfordring taget til opgave at finde og bevare vores DM-resultater gennem tiderne. Dengang resultatlisterne blev skrevet på skrivemaskine og sendt til DOF var der med enkelte undtagelser styr på sagerne. Efter overgangen til EDB hvor alt er blevet meget nemmere er der ikke den samme styring. Faktisk er der ingen overhovedet.

Resultatlister forsvinder når der er maskinnedbrud, når der skiftes til anden webudbyder, når en webmaster synes "den liste har ligget længe nok på hjemmesiden" osv. Jeg har søgt højt og lavt og korresponderet med en stor del af de "mere modne medlemmer".

Det har været et fantastisk spændende løb både at søge efter lister, men også følge ’navne’ gennem tiderne.

Fra start til post 1 gik det fint. Jeg havde selv en del resultatlister liggende, nogle på tryk som skannes og gøres elektronisk, og andre som elektronisk dokument. Videre til post 2 ved at søge på internettet. Post 3 var lidt bøvlet, så med lidt networking og samarbejde om posten fandt vi den.
Videre til post 4 som var en gaflingspost, der lå listerne tæt og jeg fik dem alle. Jeg husker det tydeligt, 28 komplette resultatlister – rent guld. På vej til post 5 blev jeg hængende i nogle brombær, og det tog tid at komme videre. Jeg fik hjælp af en medleder på et U1 kursus. Det gav lidt mere end 20 nye lister. Post 6 var et langstræk med kedeligt sti vejvalg uden oplivende momenter undervejs. Først da jeg er tæt ved posten ser jeg det er en gaflingspost. Jeg tror der må have været næsten 30 resultatlister som lå og ventede.
Nu var der bare det sidste stykke til næstsidste posten. Strækket førte mig forbi forbundets arkiv dybt nede i kælderen under Idrættens Hus, hvor det også viste sig at posten lå. Men den var svær at finde. Den første time gav et noget nedslående og magert udbytte: 0 lister. Men så skete der noget, nu begyndte enkelte lister at dukke op og så lige pludselig åbnede der sig et sandt overflødighedshorn af resultatlister. Omkring 10 store kassetter fyldt til randen med lister. Nøje opdelt på år og disciplin, jeg nåede at sende mange venlige tanker til Inge Nielsen og hendes omhyggelige arkiveringsarbejde. Dagens resultat efter 6½ times detektivarbejde: 56 komplette resultatlister. Jeg kunne mærke at jeg var meget nær på målet, hvor banelæggerne ofte lægger posterne tæt.

Lige nu kort før mål er status at 246 ud af 262 forventede resultatlister, svarende til 94 %, er markeret i klippekortet. Men jeg mangler stadig sidsteposten og 16 resultatlister førend jeg er kommet helt i mål.

Hvad så med resultatlisterne fremover? Dem skal der selvfølgelig styring på og indtil videre har jeg påtaget mig at indsamle resultatlisterne for de 7 årlige DM’er og sende dem til webmasteren.

Inden målet er nået mangler jeg stadig at finde 16 DM-resultatlister. Skulle du ligge inde med én eller flere af dem som mangler, hører jeg meget gerne fra dig. Du kan skrive til mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Manglende resultatlister


(opdateret 27/7 2011)
2010: Lystrup, OK SG, Stafet (MBTO)
2002: Gyttegård, OK Gorm, Stafet
Anneberg, Herlufsholm OK, Kort
1984: ?, ?, Landscupfinale
1968: Østersøskovene, Falster, Nat
1964: Rold Skov Vest, Stafet
1963: Jægerspris Nordskov (Herre klassen), Klassisk
1962: Slagelseskovene, Stafet
1961: Gelsted, Stafet
1942: Tisvilde, Klassisk (1. DM i orientering)

http://www.do-f.dk/forbund/dok/dm/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF