Det yngste landshold til Tjekkiet

Med U16 landsholdstræner Gry Johansen i spidsen rejser det danske U16 landshold torsdag den 23. juni af sted fra Kastrup via Wien til Jindřichův Hradec i Tjekkiet for sammen med hold fra 29 andre lande at deltage i European Youth Orienteering Competition 2011.

Holdet består af Magnus Dewet OK Snab, Magnus Maag Søllerød OK, Mikkel Aaen Farum OK, Thomas Knudsen OK Melfart , Amalie Tripax OK Roskilde, Amanda Falck Weber Tisvilde Hegn OK, Signe Edsen Nordvest OK og Miri Thrane Ødum OK Øst Birkerød. Sidstnævnte er udover lederne den eneste genganger fra sidste års danske hold til EYOC. Med som leder er også DOF direktør Michael Sørensen.

Programmet er model events torsdag eftermiddag. Fredag er der sprint i Třeboň, første start er kl. 1400. Lørdag der lang i Sedlo og søndag er der stafet i Hradiště. De 2 sidste dage er første start kl. 0900.

Holdet har ikke været på træningslejr i Tjekkiet, men der har været lejlighed for sammen at se på gamle kort fra området og til at tale om, hvordan man i praksis tackler terrænet. Der er tale om danskervenligt ikke vildt kuperet kontinentalt terræn uden mange sandstensområder, som landet ellers er kendt for.

Ved sidste års mesterskab i Spanien løb Thor Nørskov sig til sølv i sprint og Nicoline Klysner sig til en 6. plads, mens det danske hold triumferede i stafet med guld til drengene og bronze til pigerne.

Landstræneren er svær at lokke en medaljeprognose ud af for dette år, men hun slår dog fast, at flere af de danske løbere har potentiale til at nå øverst på podiet. Med til at øge dette håb er, at holdet meldes stort set uden skader. I øvrigt er det en klar fordel, at konkurrencen lægger ud med sprintkonkurrencen frem for en langdistance som i 2010. Gry understreger, at løberne først og fremmest er med for at lære og for at vænne sig til det at deltage i store internationale mesterskaber.

Det bliver spændende at se, hvordan de unge danske stjerner klarer sig i år.

http://eyoc2011.cz

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF