Pæne resultater af de danske damer

1.etape af Nordic Orienteering Tour er nu afviklet, og formiddagens kvalifikationsløb talte samtidig som årets første World Cup-løb.

Formiddagens løb

De danske kvinder var som ventet pænt fremme i kvalifikationen, hvor Maja Alm blev nr 6 og Signe Søes nr 14. Signe sætter en del tid i starten og er sammenlagt 2,47 efter vinderen Anne-Maija Fincke (Finland), hvor Maja kun er 1,29 efter. Til gengæld havde både Signe Klinting og Inge S.Knudsen det hårdt og var noget tid fra at kvalificere sig til finalen, dvs blandt de 30 bedste. Signe Klinting blev nr 42 og Inge nr 49.

De danske herrer havde det også hårdt, og det lykkedes kun Tue Lassen at kvalificere sig som nr 26 til finalen. Han lavede endda en del store fejl tidligt på banen og lå efter de 5 første poster som nr 60(!), men en rigtigt god afslutning bragte ham pænt op, så at han stort set ikke tabte tid sidst på banen og sluttede 3,35 efter suveræne Olav Lundanes der vandt i 30,35. Tilfældigvis havde både Søren Bobach og Claus Bloch samme vej i butterflyen som Tue, og her kan man se, at de alle 3 efter ca 23 min faktisk ligger næsten side om side. Søren var også meget tæt på at kvalificere sig, idet han blev nr 33, kun 14 sekunder fra nr 30. Claus Bloch lavede desværre nogle større fejl mod slutningen og sluttede som nr 49, 1,42 fra at kvalificere sig.
Rasmus Thrane Hansen blev nr 46, Christian Christensen nr 54, Søren Schwartz Sørensen nr 55, Christian Bobach nr 59 og Rasmus Djurhuus nr 64.

Banerne var en forlænget sprintbane, men når man følger gps-trackingen kan man se, at der var meget store forskelle i vejvalg - og det var ikke kun de danske løbere der bommede her og der!

Sprintfinalerne

Igen var det kvinderne der viste de danske farver bedst, og Signe fik en flot 4.plads, kun 17 sek fra Linnea Gustafsson i tiden 16,01 for de 2,8 km. Maja kom lidt skidt fra start i finalen og fik det aldrig helt til at køre, og hun sluttede som en lidt skuffende, men dog absolut godkendt nr 10. Hos kvinderne var der total svensk dominans, idet der var 3 svenskere på de første pladser.

Damer 2,8 km
1 Linnea Gustafsson (Sve) 15,44,3
2 Lena Eliasson (Sve) 15,52,7
3 Annika Billstam (Sve) 15,54,4
4 Signe Søes 16,01,5
10 Maja Alm 16,49,3

Hos herrerne var der så endnu mere total dominans, da der var schweiziske løbere på de 5 første pladser, og vinderen var en af de nye unge Matthias Kyburz.

Tue Lassen klarede sig noget bedre end i kvalifikationen og lavede ikke de store fejl. Han sluttede som nr 18, næsten 1 min efter vinderen. Hvis man følger gps-trackingen kan man se, at især langstrækket 7-8 havde afgørende betydning, idet fx Olav Lundanes var 1 min langsommere end hurtigste tid, og for mange vil det sikkert være en overraskelse, at der faktisk bliver byttet en del rundt på pladserne på de sidste, tilsyneladende lette poster. Men det er netop charmen ved sprint-disciplinen.

Herrer 3,3 km
1 Matthias Kyburz (Schw) 15,49
2 Matthias Merz (Schw) 15,58,3
3 Fabian Hertner (Schw) 15,59,4

18 Tue Lassen 16,47,0

Man kan se alle resultater, stræktider og gps-tracking via nedenstående link

Weekenden i Jukolas tegn
De fleste af de danske topløbere bliver i Finland, da weekenden byder på verdens største stafet-orienteringsløb, Venla for kvinder (4 løbere) og Jukola for herrer (7 løbere). Det vil der komme en lille optakt til senere, ligesom resultaterne fra begge stafetter vil blive omtalt.

http://www.nordicorienteeringtour.com/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF