Men der er også store oplevelser til bredden

I et år, hvor alle mesterskaber holdes på Sjælland og i Jylland, melder Fyn sig nu markant på banen og samler årets hidtil stærkeste startfelt ved tre sprintløb i St. Bededagsferien 20.-22. maj.

De tre dage afholder Svendborg OK, Faaborg OK og Odense OK for første gang ”Fynsk Sprint” med 2 helt nytegnede kort over Svendborg og Faaborg og samlet afslutning i Odense, hvor de samlede klassevindere vil blive fundet og præmieret.
Senioreliten har valgt at lægge samling i forbindelse med Fynsk Sprint Cup. Det betyder, at hele den danske elite, dvs alle fra Verdensklassegruppen og Udviklingsgruppen, de fleste fra Junioreliten, Elitecentret og flere Talentcentre har meldt deres ankomst og bruger løbene som sprint-konkurrencetræning.

Således bliver der direkte revancheopgør fra DM-sprint i H21 mellem de 3 medaljevindere fra i år + Søren og Christian Bobach der ikke løb i Silkeborg, i D21 er både Maja og Signe klar – samt i alt 5 ud de 6 bedst placerede til DM, og da D18 og D20 løber samme bane, vil 2 Juniorverdensmestre i sprint, Ida Bobach (2010) og Emma Klingenberg (2008) kunne konkurrere direkte med seniorerne. Hos herrerne stiller Juniorverdensmesteren Rasmus Thrane Hansen også op i H21 (dog kun til JFM i Faaborg) og årets danske og svenske (!) mester, Andreas Boesen, stiller op i H20, der også løber samme bane som H21. Så det bliver rigtigt spændende at følge, ikke mindst til JFM i Faaborg, hvor arrangørerne oven i købet lokker med rigtigt fine præmier i eliteklasserne.

Til dem der nu måtte mene, at Faaborgs eliteløbere vil have alt for stort lokalkendskab, kan det fra Banelæggeren (Rasmus Oscar) siges, at han som tidligere Faaborg-indbygger har set byen fra en helt ny og ukendt side, og da ingen af Faaborgs eliteløbere nogensinde har boet i selve Faaborg, garanterer han, at det spændende kort vil byde alle deltagere på rigtigt interessante udfordringer, hvor ingen favoriseres. Banekontrollanten er i øvrigt en af de 2 Elitecenter-trænere, Torbjørn Gasbjerg, så kvaliteten er helt i højsædet til JFM.
Du kan læse mere om hele arrangementet via linket nedenfor, hvor du også vil kunne læse hvad Juniorlandsholdstræner Emil Thorsen mener man kan bruge en sådan lang sprint-weekend til. Skulle du ikke være eliteløber, tror arrangørerne alligevel at du ikke bliver snydt af de spændende udfordringer i de fynske byers kringlede gader.

Tilmeldingsfristen er fredag den 13. maj – så hvis du vil prøve kræfter med eliten – eller blot dig selv – og nyde det smukke Sydfyn, så er det nu, du skal have gang i o-service. Man kan tilmelde sig hele pakken eller de enkelte løb.

http://www.fynsksprintcup.dk

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF