I tæt opgør med Erik Skovgaard Knudsen

VM-guld i stafet, VM sølv på mellemdistance i Portugal og World Cup sejr i Italien var lige netop tilstrækkeligt til at sikre Rikke Kornvig, OK PAN Århus, 5,5 points mod Erik Skovgaard Knudsen, Faaborg OK, der fik 5 points i afstemningen om at blive årets MTB-O-rytter. Damestafetholdet fik 4,5 point og Andreas Konring 3 points


Rikkes kapacitet bliver yderligere understreget af, at hun også vandt DM MTB marathon - altså MTB uden et kort på styret.

Erik må således slå sig til tåls med sølv- og bronzemedaljerne fra VM og den samlede World Cup sejr.

Der blev i alt afgivet 172 stemmer. Stemmeafgivningen viser endvidere, at flere af kandidaterne har en meget fin lokal opbakning.

Når man kigger på pointtildelingen, kan man yderligere se, at damestafetholdet, som Rikke jo selv var en central del af, fik flere points end Rikke i Østkredsen og præcis lige så mange i Syd, hvorfor hun var tæt på at blive udkonkurreret af sin egen succes.

Men sådan gik det altså ikke og hefra skal lyde et stort til lykke til Rikke og et kæmpe held og lykke til Danmarks fantastiske MTB-O-landshold i 2011.

I et fantastisk år for dansk orientering

Det siger noget om dansk dameorientering i 2010, at hverken Maja Alm, OK HTF Haderslev, eller Signe Søes, OK Pan Århus, der i 2010 vandt de første danske dameseniormedaljer ved EM nogenside, kunne vinde konkurrencen om at blive årets o-løber 2010.

Med 7 point mod Majas 5 og 3½ til Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK, kan Ida Bobach, Silkeborg OK, lægge yderligere en hædersbevisning til året, hvor hun vandt tre JWOC guldmedaljer og slog igennem med topresultater blandt seniorerne ved VM og World Cup - sine kun 19 år til trods.

Af de 283 afgivne stemmer, gik totalt 44% til Ida.

Et stort til lykke herfra! Det bliver rigtigt spændende at følge Ida og de mange andre dygtige løbere på de danske o-landshold i 2011. Sæt allerede ny kryds i kalenderen, når hele eliten samles med alle os andre ved Spring Cup i det spændende og krævende terræn omkring Sjællands højeste punkt, Gyldenløveshøj på Midtsjælland, 25. til 27. marts 2011.

Du kan være med til at bestemme Årets Træner 2010.

2010 har været et spændende år med mange fantastisk flotte resultater af danske o-løbere.

Bag løberne står trænere, der yder en stor og uvurderlig indsats. Vi skal have kåret Årets træner 2010, og du kan indstille kandidater.

Du sender en begrundet indstilling til formanden for eliteudvalget, Dorthe Hansen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)

Bedømmelseskomitén vil i år bestå af: seniorlandstræneren, formanden for BUU, formanden for Breddeudvalget og formanden for Eliteudvalget.

Vi modtager din indstilling frem til 1. februar 2011. Offentliggørelse vil ske på repræsentantskabmødet i marts 2011.

/Dorthe Hansen, Eliteudvalget.

Aktiv Rundt i Danmark vil igen i år afvikle skolestævner i samarbejde med DOFs klubber

I samarbejde med Aktiv Rundt i Danmark vil Dansk Orienterings-Forbund igen i 2011 afvikle en række skolestævner ”Naturløb” for 5-6-7 klasse rundt om i landet.

Naturløbene afvikles med udgangspunkt i SkolestævneKonceptet udviklet på baggrund af erfaringerne fra Naturløbene i 2010 - se link nedenfor.

Der forventes ca. 400 elever pr. Naturløb.

Hvis din klub ønsker at komme i betragtning som arrangør af et Naturløb i maj eller juni 2011, skal du hurtigst muligt og gerne inden d. 1. februar kontakte undertegnede med forslag til dato, sted og eventuelt hvilke skoler, der vil være aktuelle for din klubs arrangement.

Der skal herefter i samarbejde med undertegnede udarbejdes og godkendes et budget for arrangementet, hvorefter alle godkendte udgifterne dækkes af Aktiv Rundt i Danmark - www.aktivrundti.dk, der også tager sig af markedsføring og PR-arbejdet i forbindelse med Naturløbene.

Så tøv ikke – grib chancen til at få lokal synlighed og en masse glade børn tættere på naturen!

Spørgsmål besvares med glæde!

Gert Nielsen
Udviklingskonsulent
Dansk Orienterings-Forbund

Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf. 4196 9375

http://buu.do-f.dk/log/subpages/skolestævnekoncept.pdf

For at højne kvaliteten af stævner afviklet med Emit, afholder Nordkredsen et kursus i tidtagning med brug af E-time systemet. Kurset er åbent for alle medlemmer af forbundet, men retter sig mod personer der skal tage tid med E-time tidtagningssystemet fra Emit.

Tid og sted: Søndag den 20. februar 2011 kl. 10.00 – 16.00 i Viborg OK's klubhus.

/Keld Gade

http://www.nordkreds.dk/pages/images//etime%20kursus%202011.pdf

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD