2,5 sekunder fra ny dansk World Games medalje

| Administrator | Nyheder 2013

Lige ved og næsten for Rasmus Thrane på mellemdistance

Rasmus Thrane Hansen var blot to sekunder fra at følge op på gårsdagens danske medalje med endnu én af slagsen, da mellemdistancen ved World Games i Columbia i dag blev afviklet.

Efter et super flot udlæg, hvor Rasmus på de første 26 af 33 poster lå på andenpladsen, tabte han dyrebare sekunder på banens afslutning og måtte til sidst nøjes med en 4. plads med under 3 sekunder op til såvel sølv- som bronze-pladsen.

Rasmus, der 22 år og i Danmark stiller op for Søllerød Orienteringsklub, er juniorverdensmester fra 2010 i Danmark og fik sit internationale seniorgennembrud med en 6. plads på sprint ved VM i Finland i juli. Dagens 4. plads er endnu en understregning af hans høje niveau.

Rasmus var efterfølgende naturligvis ærgerlig over at have været så tæt på medaljen, men udtaler: ”Ærgrelsen overskygges af glæden af at have løbet et rigtig godt orienteringsløb og have vist, at jeg kan være med helt fremme i et felt bestående af verdens bedste løbere”.

Ida Bobach og Tue Lassen også løb begge flotte løb og endte begge på 10. pladsen. De gode danske resultater, og det faktum at alle fire danske løbere er kommet i gang, lover godt for morgendagens afsluttende mix-stafet, hvor holdet stiller op i følgende rækkefølge: Tue Lassen, Ida Bobach, Rasmus Thrane Hansen og Maja Alm.

World Games, Mellemdistance, Cali, Columbia

Damer, 5,2 km, 29 poster

1. Minna Kaupi, Finland 32:59
2. Tove Alexandersson, Sverige 33:43
3. Nadiya Volynska, Ukraine 34:13
10. Ida Bobach, Danmark 36:02
21. Maja Alm, Danmark 39:58