Godkendt første dag ved JWOC

| Administrator | Nyheder 2013

Ita Klingenberg 5, Cecilie Friberg Klysner 6 og Jakob Ekhard Edsen 7

Juniorlandsholdet leverede i dag en absolut mere end godkendt præstation på junior verdensmesterskabernes første dag. Der blev i dag løbet langdistance i Odolov ved Hradec Králové.
Juniorlandstræner Emil Thorsen fortalte i dag til aften, at det havde været en fantastisk dag for det danske landshold. Alle havde præsteret flot, og hver især, debutanter og rutinerede, udnyttede deres potentiale. Debutanterne løb alle rigtig godt, og særligt Magnus Maag løb vanvittigt flot. Også sammenlignet med sædvanligt stærke O-nationer som Norge havde det danske hold klaret sig fint. Norge havde således kun en løber i top 20. Det havde været vejvalgsorientering, når det var bedst. Emil Thorsen havde stor ros til de tjekkiske værter.
Hos herrerne var det Piotr Parfianowicz, Polen der vandt i tiden 69.21, fulgt af nr. 2. Florian Schneider, Schweitz, 70.37 og nr. 3. Andrey Kozyrev, 71.44. Herrernes bane var 9,9 km med 620 m stigning og 15 poster.
Hos kvinderne var det Lisa Riisby, Sverige der vandt i tiden 60.42, nr. 2 Sara Hagstrøm, Sverige, 61.29 og nr. 3. Ekaterina Savkina, Rusland, 61.36. Kvindernes bane var 7.1 km med 470 m stigning og 15 poster.
Bedst placerede dansker var den 19. årige Ita Klingenberg, Faaborg OK, der blev nr. 5. i tiden 64.17, hvilket var 3.35 efter guldet. Ita løber sit 4. JWOC. Sidste år blev Ita nr. 37 på den samme distance.
Ita fortalte på vej hjem fra stævnepladsen, at meget af hendes løb var gået virkelig godt. Det hele var dog begyndt med, at hun havde lavet en mærkelig fejl, da hun løb væk fra startpunktet, hvor Ita løb til venstre ud på en udløber i stedet for ned i en slugt lige mod post 1. Det gav en lidt mærkelig følelse, som forfulgte hende resten af banen, hvor hun på trods af, at hun lavede gode vejvalg ofte blev ubeslutsom.
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød blev nr. 6, i tiden 64.30. Ita fortalte, at Cecilie havde lavet en del fejl først på banen men løb derefter sidste del hurtigere end den svenske vinder.
Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød blev nr. 9, i tiden 65.29.
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, der er debutant, løb sig til en 23. plads i tiden 69.01.
Camilla Bevensee, HTF, der ligeledes er debutant, løb sig til en 59. plads i tiden 74.13. Camilla fortalte efter løbet, at det havde været hårdt undervejs, hvor hun bagefter måtte konstatere, at hun ikke havde taget det smarteste vejvalg.
Miri Thrane Ødum sad over men er klar til morgendagens kvalifikation til mellemdistancen.

20 årige Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 orientering blev bedst placerede danske herre som nr. 7 i tiden 73.26, hvilket var 4.05 fra guldet. Jakob fortalte efter løbet, at han var meget tilfreds med sin præstation i dag. Det gik godt fra start, han tog sig tid til at planlægge strækene og fik godt flyd, ligesom han løb godt til på bakkerne. Mod slutningen af banen kunne Jakob godt mærke de 620 m stigning, selvom han indimellem havde tilladt sig at gå lidt på vej op ad de værste stigninger. Jakob føler selv, at resultatet i dag kom, fordi formen er, hvor den skal være. Alt i alt er Jakob fuld af forhåbning for resten af JWOC, fordi langdistancen var den disciplin, han på forhånd havde satset mindst på.

Magnus Maag, Søllerød OK blev næstbedste danske herre som nr. 13 i tiden 74.41. Magnus er debuttant på juniorlandsholdet og hans præstation blev af junior landstræner Emil Thorsen betegnet som intet mindre end vanvittig flot. Magnus fortalte, at han undervejs ikke selv var klar over, hvor godt det gik. Ved post 3 lavede han et mindre svaj, der kun gav lidt tidstab, men som alligevel stressede lidt. Det var først efter målgang, at det gik op for Magnus, at han havde løbet rigtig godt, og at mange af hans vejvalg havde været rigtig gode.