Traditionen trobyder vi dig velkommen til åbning af sæson-2015 i Rold Skov. Det er Nytårsløb nummer 17 i perlerækken af anderledes og sjove orienteringsoplevelser 1. nytårsdag i Rold Skov.
 
Vi har gennem årene budt på mange forskellige kort af ældre dato, men i år byder vi på en nyskabelse og præsenterer endnu et splinternyt kort over Rold Skov.
Vi har nemlig fået lov til både at tegne kort og løbe i den allernordligste del af Rold Skov - Teglgården. Et område der byder på mageløse udsigter, kuperet højskov, juletræskulturer, marker, enge og lavtliggende moseområder, hvor mosekonen har sat sit nytårsbryg over. Oven i alle disse herligheder kommer et stille og flot nytårsvej med blå himmel og en bleg vintersol. Sådan har vi "bestilt" det.
 
Stævnepladsen bliver ved "Teglgården", som hedder sådan fordi man i fordums tider brændte tegl i området. Bl.a. teglsten til at bygge borgen Egholm, som lå nede i engene ved Lindenborg Å. Borgen var en berygtet røverrede som Dronning Margrete den 1 (1353-1412) ryddede ved en snedig list. Borgen blev nedrevet, og teglstenene blev anvendt til at opføre Helligåndsklosteret i Aalborg.
I dag er der anderledes fredeligt i området, der aldrig tidligere har været tegnet som et rigtigt o-kort, og midt i det hele ligger Teglgården, der er en veldrevet landbrugsejendom med tilliggende skovarealer og marker. Vi har fået lov til at lægge stævnepladsen her - stort set midt på gårdspladsen!!!
 
På gensyn
 
 
 Indsendt af Helge Søgaard / Rold Skov OK

 

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF