Skip to main content

Blandet dansk dag på langdistancen

| Administrator | Nyheder 2014

Ida Bobach bedste dansker på en 10. plads. Christian Bobach leverer en ægte fighter-præstation.

32. Emma Klingenberg, Danmark.1.34.17

Den sensationelle vinder blev Svetlana Mironova, RUS, som de færreste havde forudset som verdensmester. Men med en forholdsvis tidlig starttid havde hun (klart) bedste mellemtider hele vejen, også da de helt store navne passerede. Hun vandt en forholdsvis klar sejr med 31 sekunder foran Tove Alexandersson, SWE og 50 sekunder foran Judith Wyder, SUI. Svetlana Mironova var også den eneste, der kom under 80 min og grundlagde sin sejr tidligt på banen, hvor hun var næsten ét minut foran Tove Alexandersson.

Ida Bobach lagde godt fra start, men tabte desværre tid allerede tidligt på banen: ”Jeg vælger nord-vejvalget på langstrækket mellem post fire og fem. Her må jeg klatre over en stejl klippeskrænt, hvor jeg taber tid. Jeg forsøger at holde fart og kæmpe på derude, men jeg fik problemer med min læg. ”
Ved første mellemtid lå Ida mere end tre minutter efter de førende, med en placering omkring nummer 20. Ida formåede herefter at fighte sig op igennem feltet og sluttede på en 10. plads – 5 minutter og 20 sekunder efter vinderen. Det er en godkendt præstation af Ida i det meget fysisk krævende og barske bjerg-terræn.

Emma Klingenberg lagde ligeledes fornuftigt fra start, men fik aldrig rigtig flyd i orienteringen. Emma sluttede på en 32. plads, omkring et kvarter efter vinderen.
”Det var helt utrolig hårdt. Jeg var klar over, at det ville blive en stor fysisk udfordring – jeg forsøgte at presse på, og det var svært at holde koncentrationen derude. På det sidste langstræk har jeg svært ved at holdet et flydende løb og mister tid,” var Emmas reaktion efter løbet.

Herudover fik Norge en rigtigt god dag hos damerne, og havde alle tre løbere med i top 10. Mari Fasting blev nr. 4, ca. to minutter efter bronzen, mens den unge Goril Rønning Sund overaskede med en 5. plads. Tone Wigemyr placerede sig flot på 7. pladsen, kun ét sekund efter Annika Billstam, SWE.

Herrernes konkurrence

16.360 meter, 33 poster, 820 meter stigning
1 Thierry Gueorgiou, Frankrig 1.34.45
2 Daniel Hubmann, Schweiz 1.36.12
3 Olav Lundanes, Norge 1.37.09
25. Christian Bobach, Danmark 1.47.21

Den forsvarende verdensmester Thierry Gueorgiou, det suveræne franske orienteringstalent, vinder endnu engang VM-guld. Han lagde sig allerede i spidsen fra starten og indhentede den ene efter den anden og havde dem på slæb et stykke tid, men ingen kunne følge ham i længere tid. Han vandt i tiden 94:45, næsten halvandet minut foran Daniel Hubmann, SUI, der igen var næsten 1 minut foran Olav Lundanes, NOR. Lundanes sikrede således Norges første medalje ved VM 2014. Konkurrencen mellem de tre var tæt, og Fabian Hertner, SUI, var i starten også med helt fremme, men sluttede som på en 4. plads, næsten fire minutter efter vinderen.

Christian Bobach ydede en heroisk indsats på langdistancen, hvor han sluttede på en fornem 25. plads. Han kom i mål med næstbedste tid og vidste selvfølgelig, at der ville komme mange gode løbere efter ham. Tiden var mere end godkendt, 12 minutter og 36 sekunder efter den suveræne vinder franske Thierry Gueorgiou. Christian sluttede således foran mange prominente navne, og kun 7 sekunder efter den mangefoldige medaljevinder Valentin Novikov, RUS.

Landstræner Lars Lindstrøm udtaler efter løbet:
”Vi havde håbet på mere i dag. Desværre er der også dage, hvor det hele ikke går som håbet. Tilgengæld er Christian Bobachs 25. plads en ægte herre-præstation som alle er meget imponerede over. Christian fik chancen for at løbe den her langdistance, således vi kunne fylde holdet op. Jeg er stolt over, at han griber den chancer og leverer.”

Efter løbet kommenterer Christian på præstationen:
”Teknisk var det et rigtig velgennemført løb. Området minder en hel del om Silkeborg-skovene, hvor det er vigtigt at undgå de stejleste stigninger. Vi har i gruppen forberedt os solidt, og tænkt mange af strækmulighederne igennem på forhånd. Mentalt har jeg haft en måneds tid til at forberede mig, men jeg kan se tilbage på en meget vellykket træningsperiode. Mine resultater fra foråret, blandt andet Jukola, har været godt for selvtilliden.”