Årets første MTBO World Cup finder sted i Nordsjælland og byder på tre konkurrencer henover bededagene.

St. Bededag går det løs i Forskerparken ved Hørsholm, når ca. 70 herrer og 45 damer træder den internationale MTBO sæson i gang. OK Øst Birkerød trækker det store læs, når der afvikles sprint fredag, langdistance lørdag og den afsluttende mix-stafet søndag.

Det danske landshold stiller talstærkt på hjemmebanen og ser således ud.

Damer
Camilla Søgaard, Nina Hoffmann, Caroline Konring, Cæcilie Christoffersen, Malene Telyakevych og Caroline Ryge Carlsen.

Herrer
Bjarke Refslund, Rasmus Søgaard, Andreas Bergmann, Rasmus Lau Petersen, Johan Maclassen og Erik Skovgaard Knudsen.

Som det ses er den mangedobbelte verdens- og europamester Erik Skovgaard Knudsen tilbage på landsholdet, det er dog i denne omgang kun i sprinten. Samtidig er Andreas Bergmann en højst tvivlsom starter pga. et styrt og efterfølgende hjernerystelse ved et løb i søndags.

Konkurrencen ved en World Cup er hård, næsten hårdere end ved et VM, da det kun er de allerbedste ryttere som kommer til start. Fra danske side er målet at gøre det så godt som muligt og komme så langt frem på resultatlisten som overhovedet muligt. Udover hæder og ære, så er der værdifulde point på spil i de individuelle konkurrencer frem mod kvalifikation til VM langdistance i Polen senere på året. Umiddelbart er det hos damerne at vi skal håbe og tro på topplaceringer, både Camilla Søgaard og Nina Hoffmann har tidligere vist at de kan blande sig helt oppe i top 10.

Du kan følge med, enten ved at møde op til løbene eller følge live tracking via arrangørernes hjemmeside. Der er også mulighed for at køre i samme terræn, da der er åbne bane umiddelbart efter at eliten har afviklet deres løb.

http://okoest.dk/wc2014/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF