7 ud af 10 videre, og Signe Søes heatvinder – men 6 lande har protesteret

Det blev en særdeles fornuftig dansk indledning på EM, idet 5 ud af 6 damer gik videre – og 2 ud af 4 herrer. Men ligeså glædeligt det var at se Signe Søes tilbage i fuld vigør med en heatsejr – og at se både Ida Bobach og Maja Alm i top 4, og at se Søren Bobach tilbage i sikker stil, ligeså nedslående var det at se Tue Lassen som nr 18, og dermed lige ude af A-finalen.

Det er en smule kaotisk i Portugal lige nu, fordi vist 6 lande (herunder Danmark) har protesteret imod fejlplacerede poster. Jeg har netop snakket med landstræner Lars Lindstrøm, der meddeler: ”Mindst én post er i herrernes A-heat står beviseligt forkert, og omkring en formeldepost har adskillige løbere haft problemer pga kortet/afmærkningen og flere steder er kortet måske ikke helt ”skarpt”. Juryen arbejder på sagen, og der skulle komme en udmelding kl 20 dansk tid – men det er meget svært at gisne om, hvilke konsekvenser der skal tages. Aneres A-heatet, skal principielt alle A-heat-løbere i finalen – men skal der så kun 17 fra hver af de andre heats?? Det vil der helt klart blive protesteret imod fra andre lande – og en mulighed er simpelthen, at alle heats hos herrer og kvinder aneres!!” Det er ifølge Lars Lindstrøm netop kaotisk og uforudsigeligt – og muligvis vil den endelige afgørelse først blive taget i morgen! En kedelig start på EM for arrangørerne – og for løberne!!

Tilbage til det glædelige: Signe Søes vandt 3.heat med ½ minut foran Tove Alexandersson. Ida Bobach blev nr 3 i 1.heat, 1 min efter Helena Jansson, og med Maja som nr 4 19 sek efter. I 2.heat kvalificerede Ita Klingenberg sig flot som nr 7 – og Ane Linde som nr 16 (med hele 4 sek til nr 18), og det var således kun Mette Hjerrrild, der i 3.heat blev nr 22, ca 2 min fra at kvalificere sig.

Hos herrerne kvalificerede Søren Bobach og Søren Schwartz Sørensen sig sikkert som hhv nr 7 og nr 9, hvorimod Tue altså manglede 10 sek i at kvalificere sig. I 3.heat blev Jakob Edsen nr 20 og var kun 15 sek fra at kvalificere sig – men vigtigst af alt efter et godt løb. Dagens skuffelse var altså Tue Lassen, der ifølge landstræneren simpelthen bare ikke havde noget at skyde med fysisk i dag.

Desværre har jeg ikke mulighed for at følge op på juryens udmelding – da påskeløbsforberedelserne kalder – men det vil der blive rådet bod på i morgen til langdistance-kvalifikationen, hvor man bestemt må håbe, at arrangørerne har mere styr på det.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF