Skip to main content

International hæder til Maja Alm

| Administrator | Nyheder 2015

Med næsten 40 procent af stemmerne vandt Maja Alm

Orienteringsløberen Maja Alm fik tirsdag eftermiddag en tidlig julegave. Den tredobbelte verdensmester fra sommerens VM vandt nemlig kvindernes pris for "Årets præstation" - eller "Orienteering Achievement of the year" hos det store, internationale orienteringsmedie WorldofO.

Mere end 4000 unikke brugere har givet deres mening til kende i afstemningen - og Maja Alm snuppede suverænt knap 40 procent af brugernes stemmer. En anden dansk verdensmester fra sommerens VM, Ida Bobach, sluttede lige efter landsholdskammeraten med lidt mere end 27 procent af stemmerne.

Maja Alm var nomineret for sine tre guldmedaljer ved VM - og for at vinde sine guldmedaljer med så overbevisende margin til modstanderne.

- Det betyder vildt meget, for det er jo et kæmpe skulderklap til det, jeg har præsteret ved VM i år. Én ting er at løbe godt, men det fedeste er, at folk lægger mærke til det og sætter pris på, at man gør det godt. Jeg er selvfølgelig også glad for, at Ida har fået så mange stemmer, for jeg synes hun fortjener lige så meget hæder for det, hun har opnået i år, siger Maja Alm.

Maja Alm tog tre guldmedaljer ved VM i Skotland i august - på den individuelle sprint, på mix-stafetten og i kvindernes stafet. Ida Bobach var også med til at vinde kvindernes stafetguld, og vandt derudover også den lange distance på VMs sidstedag. I medaljestatistikken sluttede Danmark som den bedste nation med fire guldmedaljer.

Her i december og begyndelsen januar står den på eksaminer på Maja Alms tandlægestudie, inden træningen frem mod 2016-sæsonen for alvor tager fart. Den kommende sæson byder både på VM og EM - og bliver i det hele taget en stor mundfuld, forventer Maja Alm.

- Nu er det en ny udfordring, for vi har ikke prøvet at stå som favoritter før. Den mentale forberedelse i at få det hele det at klappe, når der er så meget fokus - det bliver svært. For jeg har aldrig skullet forsvare et mesterskab før. Jeg tror det bliver hårdt, men jeg glæder mig også til den nye udfordring, siger hun.

Maja Alm er i øvrigt blandt fire nominerede til prisen som Årets Sportsnavn, der kåres ved DRs tv-show "Sport 2015" den 9. januar - samt nomineret til BT Guld.

Olli Ohanajo vandt mændenes "Orienteering Achievement of the year" hos World of O med 25 procent af stemmerne. Den 18-årige finne vandt tre medaljer ved sommerens junior-VM i Norge.

Læs mere om hæderen hos WorldofO i linket herunder.

http://news.worldofo.com/2015/12/22/ojanaho-and-alm-orienteering-achievement-of-2015/