Og herrerne nr. 8 i stafettens nationskonkurrence

Fra Helge Lang Petersen er indløbet følgende rapport, der lige kan indføjes , mens færgen sejler ind:

"Det blev en fantastisk spændende stafet, der afsluttede Junior-VM (JWOC) i Rauland i Norge.

Arrangørerne havde atter fundet fantastisk solskinsvejr frem, så de sneklædte fjelde stod knivskarpe i den kølige blæsende bjergluft.

I begge klasser var der stor spredning og specielt de to sidste ture i pigestafetten blev en ren gyser med store tidstab og skiftende føringer.

Josefine Lind løb første tur for Danmarks førstehold og sendte Amanda Falck Weber ud nogle minutter efter de førende hold. Amanda leverede ligeledes en stabil præstation, så Miri Thrane Ødum blev sendt ud omkring en 10. plads.

”Jeg bommede et par minutter på tredje post, men derfra gik det fint”, fortalte Miri. ”Jeg hørte ved publikumspassagen, at der havde været en del bom på sidste del af banen, så jeg var virkeligt koncentreret og fandt de sidste poster fint”, fortalte Miri, der således løb holdet op til en samlet 8. plads, men præcis nåede den 6. plads i stafettens nationskonkurrence, som betød, at det danske pigehold kom på podiet.

Andetholdet løb ligeledes rigtigt fint og var efter to ture tæt på at indhente førsteholdet.

Til slut blev det til en 17. plads, da Astrid Maag, der har leveret fine præstationer hele ugen løb holdet i mål.

I herrestafetten lagde Finland sig hurtigt i spidsen og forlod den aldrig siden.

Magnus Maag løb rigtigt stabilt for Danmark 1 og sendte Björn Cederberg ud som nr. 9 i nationskonkurrencen. Björn holdt den placering og Magnus Dewett løb holdet op til en 8. plads i nationskonkurrencen.

Andetholdet blev desværre diskvalificeret.

Dermed sluttede en fantastisk uge med forrygende konkurrencer i flot terræn og med helt enestående god underholdning fra storskærmen på stævnepladsen.

Flere tusinde tilskuere dannede samtidig en ramme om arrangementet, som burde kunne gøre mange Senior-VM arrangører misundelige. ”

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF