Med en støtte fra Nordea-fonden på 6.500.000 kr. over de næste tre år, indleder Dansk Orienterings-Forbund en historisk satsning på at udbrede den danske befolknings kendskab til orienteringsløb.

Nordea-fonden støtter Dansk Orienterings-Forbunds største satsning i mange år med 6.500.000 kr. i perioden 2015-2018. Målet er at øge interessen for idrætsgrenens lette tilgang til motion i det fri.

”Der er et stort potentiale for at udbrede orienteringsløb, og det er oplagt at sætte særligt ind i skolerne. Idrætsgrenen har en legende tilgang til motion i det fri, som både er motiverende og får alle med ,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv. Fonden støtter allerede Find vej i Danmark.

’Find vej i Danmark’ er en let tilgængelig udgave af orienteringsløb og forbundets største breddesatsning nogensinde. Over 100.000 danskere har prøvet de mere end 200 grønne motionsarenaer fordelt i skove, parker og byer over hele landet, og natur- og motionskonceptet yder dermed også et bidrag til folkesundheden. Alle kan via siden findveji.dk hente et kort og begive sig på jagt efter faste poster i det fri. Dette udgør fundamentet i den kommende satsning.

Orienteringsløb på skoleskemaet
Folkeskolen vil blive prioriteret højt i de kommende år, hvor Dansk Orienterings-Forbund gennem målrettet undervisningsmateriale, skræddersyede undervisningsforløb og inspirationskurser for lærere, vil gøre det lettere at undervise i orienteringsløb med udgangspunkt i ’Find vej i Danmark’. For skolerne vil et sådant undervisningsforløb kulminere med afholdelse af skolernes egen ’Skolernes find vej dag’.

Med støtten vil Dansk Orienterings-Forbund og dets klubber fortsat etablere og opdatere de eksisterende mere end 200 ’Find vej’-tilbud over hele landet, ligesom den årlige landsdækkende ’Find vej Dagen’ bliver en fast tilbagevendende natur- og motionsbegivenhed en lørdag i april hvert år. Siden 2012 har Dansk Orienterings-Forbunds klubber årligt afviklet ’Find vej Dagen’ bestående af mere end 40 gratis motionsarrangementer i det fri, hvor man selv bestemmer tempoet, og familien kan gøre det sammen.

Endelig udvikles en mobil-app, hvor man ved hjælp af GPS-tracking kan følge sin vej fra post til post og bagefter også sammenligne sin rute med andre, der har gennemført samme rute.

”Det er et skridt frem for Dansk Orienterings-Forbund, at vi med støtten fra Nordea-fonden kan intensivere vores målrettede arbejde med at vise orienteringsløb frem som en sjov, tilgængelig og udfordrende idræt. ’Find vej i Danmark’ har vist potentialet og med støtten har vi nu muligheden for at intensivere dette arbejde ude på landets skoler”, siger direktør i Dansk Orienterings-Forbund Michael Sørensen, der sammen med landets orienteringsklubber glæder sig til at byde en masse nye velkommen uafhængigt af erfaring og formåen.

Yderligere information

Find vej Dagen:

’Find vej Dagen’ har været afholdt siden 2012 og tiltrækker årligt mere end 3.000 deltagere. Næsten alle aktive orienteringsklubber i Danmark er med på ’Find vej Dagen’ og byder på kort, instruktion og forfriskninger. Find vej Dagen 2016 afholdes lørdag den 30. april.

Find vej i Danmark:
’Find vej i Danmarks’ hjemmeside, hvor man kan downloade orienteringskort og skaffe sig et overblik over de mere end 200 ’Find vej’-tilbud: www.findveji.dk
’Find vej i Danmarks’ Facebook-side: www.facebook.dk/findveji

Dansk Orienterings-Forbund:
Specialforbund for Danmarks godt 80 orienteringsklubber med i alt knapt 7.000 medlemmer.
Hjemmeside: www.do-f.dk

Kontaktperson for pressen:
Direktør Michael Sørensen, Dansk Orienterings-Forbund: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , 4196 9370
Nordea-fonden. Kommunikationschef Tine Wickers: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., 4070 3784

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF