Fem intensive træningsdage er netop afviklet

Landsholdsløberne har ikke ligget på den lade side efter World Cup afslutningen i Schweiz i den foregående weekend. En kort mellemlanding i Kastrup blev det til før holdet fortsatte på træningslejr forud for næste års VM, der afholdes i Tartu i det sydøstlige Estland. I Kastrup blev holdet suppleret med yderligere en halv snes deltagere fra elitecenteret i Aarhus. Suppleret med den canadiske VM-stjerne Emily Kemp og Johan Runesson fra Sverige, der p.t. bor i Aarhus, var det således en gruppe på i alt 18 løbere, der fik en klar fornemmelse af, hvad næste års VM vil byde på af udfordringer.

I de fem dage fra ankomsten mandag til hjemrejsen fredag blev det til 8 o-tekniske træninger i de estiske skove med fokus på mellemdistance og langdistance.

Landstræner Lars Lindstrøm fortæller fra turen:

"Vi har haft 5 super fine træningsdage i Estland og har været enormt heldige med vejret. +2-5 grader, sol og næsten igen vind. Løberne har fået gode erfaringer med hjem om terrænet, der minder om en kombination af Sydfyn, Sønderjylland, Midt- og Nordsjælland, med enkelte indslag af nordisk vegetation. Kort sagt, vi kan forberede os godt hjemme i Danmark, og ser optimistisk frem mod udfordringerne i Estland."

Kortudsnittet er fra terrænet, hvor VM på mellemdistance og stafet afholdes. Stævnepladsen bliver sandsynligvis i grusgraven midt i billedet. Som Lars fortæller er det en terræntype, som vi danskere kender godt til.
 
Lars fremhævede, at Emily og Johan bidrog rigtigt fint til at lægge ekstra pres på både herrer og damer i forbindelse med de intensive træningspas.
 
Nu er landsholdssæsonen slut for i år og Lars fortæller, at der nu venter 2 rolige måneder før alt skytset for alvor rettes mod Estland. Der vil dog nok være et antal landsholdsløbere at finde ved Smålandskavlen, der afholdes ved Eksjö I næste weekend. Det er jo en stafet, som pigerne i OK Pan Aarhus de senere år mere eller mindre har haft monopol på at vinde.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF