World Cup: Sekunder gav Maja Alm andenpladsen

| Administrator | Nyheder 2016

Maja Alm slutter på World Cuppens samlede tredjeplads efter en flot sprint søndag eftermiddag

Maja Alm sluttede sæsonen stærkt af med en andenplads i World Cup-sprinten i schweiziske Aarau. Dermed sikrede hun sig også den samlede tredjeplads i World Cuppen 2016.

Maja Alm lagde sikkert ud på sprinten i Aaraus historiske bymidte og lå længe undervejs til en placering som nummer tre eller fire. Men på den sidste håndfuld poster i den schweiziske efterårssol holdt Maja højere tempo end både Sveriges Tove Alexandersson og schweizeren Rahel Friedrich og hun havde derfor et forspring på henholdsvis ét og to sekunder i mål.

- Det var fedt at være med i toppen i dag. Jeg har ikke trænet så meget siden VM i august, så det var dejligt, at formen stadig var så god, at jeg kunne være med, siger Maja Alm.

-Jeg følte mig faktisk lidt dvask og ikke så frisk inden starten. Så taktikken blev at presse på og give den maksimalt gas og så håbe på, at jeg kunne holde hele vejen. Og det blev jeg faktisk lidt overrasket over, at jeg kunne, fortsætter hun.

Førstepladsen var der til gengæld ingen tvivl om. Hjemmebanefavoritten Judith Wyder har været hurtigere end resten af World Cup-feltet både fredag og lørdag og vandt også i dag med hele 31 sekunder ned til Maja Alm efter at have ført fra start til mål.

- Det var ret svært, og man skulle hele tiden være med på kortet for at træffe vejvalgsbeslutninger. Jeg havde ikke et perfekt løb, Og jeg tror ikke, der er nogen af os, der har 100 procent perfekte løb i dag, siger Maja Alm, der med pointene fra dagens sprint sikrede sig den samlede tredjeplads i World Cuppen.

I herreklassen var Tue Lassen hurtigst af de tre danske løbere, der alle lå inden for 9 sekunder. Tue Lassen sluttede på en delt 16. plads - og fik på grund af sin tidlige starttid et par minutter i de røde stole på podiet, der markerer den førende løber.

- De laver alle tre rigtig fine præstationer, som de kan være stolte og tilfredse med, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Den røde stol blev dog senere overtaget af den svenske sprintspecialist Jonas Leandersson, der ganske suverænt vandt med 20 sekunders forspring til schweizernes favorit Matthias Kyburz. Landsmanden Martin Hubmann snuppede tredjepladsen.

I dagens b-finale løb Jakob Edsen, Thor Nørskov og Magnus Dewett sig alle i top 10, mens Caroline Gjøtterup blev nummer 12 hos damerne.

- Også i b-finalerne så vi nogle rigtigt fine præstationer, så der er grund til at være godt tilfredse i dag, siger Lars Lindstrøm.

Cecilie Klysner var sløj og startede derfor ikke på dagens sprint.