Skip to main content

Bronze til pigerne på JEC

| Administrator | Nyheder 2016

Der var rigtig mange opløftende danske præstationer på dagens stafet

De danske junior piger løb en superflot stafet og løb en sikker tredjeplads i hus efter to schweiziske hold. Schweizerne understregede dermed igen, at de er helt suveræne på juniorsiden for tiden.

På førsteturen løb Caroline Finderup et rigtigt fint løb. Hun var i mål som nr. 12 – 1:25 min efter de førende nordmænd. Men nok så vigtigt lige efter Schweiz’ førstehold – og 2:30 minutter foran Schweiz’ andethold.

På andenturen løb Line Cederberg en helt forrygende tur. Med dagens fjerde hurtigste tid på andenturen bragte hun holdet op på en 7. plads – 1:39 efter Schweiz 1, der nu var i front – men blot 10 sekunder efter Sverige på tredjepladsen. Hanna Müller fra Schweiz’ andethold løb i dages bedste tid, og kunne sende juniorverdensmesteren Simona Aebersold ud 30 sekunder efter Danmark på 8. pladsen.

På sidste tur løb Amanda Falck et fantastisk flot løb. Hun kunne ikke holde Simona Aebersold bag sig, der i suveræn stil løb Schweiz ind til sejr næsten tre minutter foran det Schweiziske førstehold. Men Amanda satte alle de andre verdensstjerner på plads, og løb Danmark ind på en super flot tredjeplads.

Super stafet af Danmarks andethold
På Danmarks andethold løb de danske D18 piger en rigtig flot stafet. Agnes Nørgård Kracht lagde flot fra land, og kom i må som nr. 13 – 2:26 minutter efter teten. På andentur holdte Lise Termansen placeringen, inden Ida Øbro med en helt fantastisk sidstetur løb holdet op på en 9. plads. Ida havde 7. bedste tid på sidstetur, og var blot 1:42 minutter langsommere end Amanda.

14. plads til herrerne
Også hos herrerne blev det til schweizisk dobbeltsejr. Det danske herrehold løb en godkendt 14. plads i hus. Mikkel Lyskjær Jensen løb førstetur, men måtte erkende, at han stadig mangler lidt for at kunne følge med de hurtige H20 løbere. Men han har stadig mange år tilbage i juniorklassen. Han skiftede som nr. 25 godt 6 minutter efter teten.

På andentur løb Laurits Bidstrup Møller et rigtig flot løb. Han havde 11. bedste tid på turen – og løb holdet fem placeringer frem til en 20. plads. Emil Øbro fulgte rigtig flot op på sidsteturen – og løb med turens 7. bedste tid holdt op på 14. pladsen. Det bliver spændende at se hvad Emil kan gøre på den lange distance søndag – det virker i hvert fald som om, han har ramt formen rigtig godt.

Lasse Fugman Thamdrup og Mads Møller Skaug var også i aktion på et mixhold. De blev desværre disket, da Mads igen i dag ikke havde alle de rigtige poster med hjem, så han er nok meget revanche sulten på den lange distance i morgen.