VM: NYT DANSK VM-GULD PÅ SPRINTSTAFET

| Administrator | Nyheder 2016

Landsholdet forsvarede sit VM-guld på sprintstafetten i Strömstad

Den danske succes ved VM i orienteringsløb fortsatte på andendagen, hvor det blev til guld på sprintstafetten. Maja Alm, der vandt guld på den individuelle sprint lørdag, løb en suveræn sidstetur og satte konkurrenterne på plads efter et imponerende og nærmest fejlfrit dansk forarbejde. Dermed forsvarede Danmark verdensmesterskabet på sprintstafetten fra i fjor.

I mål var Maja Alm 16 sekunder foran schweizeren Judith Wyder, der fik sølv. De svenske hjemmebanefavoritter var længe med i guldstriden, men måtte nøjes med bronze - 1.40 minutter efter Danmark.

Cecilie Klysner løb imponerende sikkert på førsteturen og var hele vejen rundt blandt de førende løbere sammen med Sverige og Rusland - og derfor kunne hun sende Tue Lassen ud på andenturen bare fem sekunder efter svenskerne.

Han fortsatte de gode takter med et nærmest perfekt løb, hvor han satte svenske Gustav Bergman af undervejs med et selvstændigt vejvalg. Og derfor løb Tue Lassen ind til skiftet i spidsen af konkurrencen med et hul på 13 sekunder til Sverige.

Søren Bobach leverede også et verdensklasseløb på tredjeturen, men så svenske Jonas Leandersson gå forbi på en kortere gafling og sendte Maja Alm ud på sidsteturen som nummer to - med 12 sekunder op til Sverige, og med schweizerne 18 sekunder efter.

Og så beviste den nykårede sprintverdensmester, at hun er i en klasse for sig. Maja Alm passerede hurtigt Sveriges Helena Jansson og løb så resten af sidsteturen i højt tempo og uden fejl . Schweizernes Judith Wyder hentede sekunder på Maja Alm, men det var ikke nok til at lukke forspringet.

Dermed topper Danmark medaljestatistikken med to guldmedaljer efter de to første løbsdage.VM fortsætter med mellemdistancen tirsdag eftermiddag.